Kornélia 2024. március 3.
logo

Jajszó a hordóról

Pilhál György
2022.08.17. 05:59 2022.08.17. 07:46
Jajszó a hordóról

Ahogyan az várható volt, a Demokratikus Koalíció nehezményezi, hogy a világ legnagyobb kínai akkumulátorgyára hamarosan Debrecenben is üzemet épít. A párt ellenérzéseinek Varga Zoltán, a felekezet hordószónoka adott hangot közösségi kórlapján. (Varga honatya volt az, aki néhány éve az Országgyűlés plenáris ülésén egy horganyzott ereszcsatornával a hóna alatt jelent meg, amit a kormányt ótvaroló felszólalása végén diadalittasan a magasba emelt. Festő ecsetjére kívánkozott.) A kenetteljesen fogalmazó Varga szerint Orbán Viktor régi álma, hogy tönkretegye az országot, annak népét, és hogy széthordja apáink örökségét, felélje gyermekeink jövőjét, a romokon pedig kialakíthassa azt a bokacsattogtatós, urambátyámos politikai-gazdasági elitet, amely leginkább családját, haverjait és házpénztárosait jelenti. „Tényleg az-e a vágyunk, nekünk, debrecenieknek, hogy a környezetvédelemnek fittyet hányó (…) ázsiai multit telepítsen az Orbán-kurzus Debrecenbe, lebetonozva városunk legjobb földjeit, elszivattyúzva, beszennyezve az amúgy is kevés ivóvizünket?” – szakad fel a kérdés az ereszcsatornás emberből.

Egy kommentelő visszakérdez: „Aztán hogyan legyen zöldfordulat, ha az elektromos autók akkumulátorgyártását meg környezetszennyezőnek tartod, nagyonhülye ember, he?” (Erre speciel én is kíváncsi lennék.) Egy másik hozzászóló csak legyint: „Ezeknek még a Frédi–Béni-autó se lenne jó, mert abban fa is van, de az ökrös szekér se, mert az ökrök metánt eregetnek.”
Persze az is lehet, amire többen céloznak: csupán arról van szó, hogy ébren kell tartani a szavazóbázist adó lumpenproletariátus balhékészenlétét.

Borítókép: Varga Zoltán, a DK képviselője felszólal a 2022-es költségvetési törvényjavaslat általános vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 21-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.