idezojelek

Állati dolgok

Kutyapiszoárt helyeztetett ki a nemrégiben sétálóutcává alakított Déri Miksa utcába Pikó András józsefvárosi önkormányzata.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Kutyapiszoárt helyeztetett ki a nemrégiben sétálóutcává alakított Déri Miksa utcába Pikó András józsefvárosi önkormányzata. A százhúszezer forintért felállított betondarab azt a célt szolgálná, hogy a növények helyett azt vizeljék le az ebek. Nemes ötlet. (Mondjuk, el lehet képzelni az illemhelyet nem messze az orvosi szakrendelőtől és a játszótértől…)

Jut eszembe, a kreatív kerületvezetés korábban a helyi buszmegállók tetejére vadvirágos borítást tervezett, mondván, az odavonzza majd a méheket. Ez alighanem Karácsony Gergely méhlegelős ötletéből eredt, olyan, kaszálatlan területekre helyeztetett ki Nem gaz, méhlegelő! feliratú táblákat, ahol virág nem, csak gaz nőtt – persze a méhek fütyültek a gazra, mert azért ők sem hülyék. Volt, aki csak legyintett, az egész csak egy liberális trükk: így lehet lenyúlni a kaszálásra szánt közpénzt.

Az ötletelés csúcsa Budapest főtájépítésze, Bardóczi Sándor nevéhez fűződik, aki gyepkarbantartási célból birkalegelők kialakítását szeretné a lakótelepeken, igaz, ehhez néhány nyájat is kell majd vásárolni. Erre mondta a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke: szép ökoló­giai gondolat a főtájépítész úré, ám nem árt tudni, egy valamirevaló nyájhoz más is kell, például terelőkutya, számadó juhász, furulyázó kisbojtár, nádkunyhó stb., meg persze valami akolféle is. Aztán arra gondolt-e a kreatív ötletgazda, mi lesz majd a járulékos birkapiszokkal? Hogy a rájuk szakosodott legyekről már ne is beszéljünk.

Állatvédőnk inkább a fűnyíró használatát javasolta a fővárosnak.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Pikó András (Fotó: Máté Krisztián/Ripost)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.