idezojelek

Máris szomszéd az árnyékban

Jó két esztendeje Orbán Viktoron keresett fogást a derűs Máris-Bodnár.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Soós Lajos

Keddi számukban hosszabb összeállítást közöltünk a DK-s Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszterről, aki minap indulatos szavakkal bírálta a kormány minimálbér-emelési tervét, mondván, az ellentétes a józan ésszel. Felsorolni sem volt könnyű, hány helyen fordult meg ez a Máris szomszédra hajazó pénzember. 

Az Állami Autópálya-kezelő Rt.-t például úgy igazgatta, hogy milliárdokat adott a Betonút Rt.-nek, amely utat nem épített ugyan, viszont átpasszolta a pénzt a megnyerő brókernek, Kulcsár Attilának.

Érdekes módon támogatta a vállalatok exportját az Eximbank élén: tízmilliárdokat adott plázaépítésre zavaros cégeknek, akik persze építeni nem építettek semmit, ellenben felszívódtak. A politikával is kacérkodott: főpolgármester-jelöltként tök utolsó lett 2014-ben.
Összeállításunkat most kiegészítem… Jó két esztendeje Orbán Viktoron keresett fogást a derűs Máris-Bodnár. Azon évődött, hogy a kormányfő egy interjúban asszonyságnak nevezte Karikó Katalin tudóst. „Anyád az asszonyság” – írta a poszt alá, majd egy humorosnak szánt bejegyzést is hozzáfűzött: „Itt van nekünk ez a 66 éves, nyugdíjkorú, kisújszállási asszonyság, ez a Karikó Katalin, valami molekuláris biológus vagy ilyesmi, mindegy is, a lényeg az, hogy magyar, akinek oroszlánrésze van a Covid-vakcina kifejlesztésében. Különleges nép ez a magyar, a meleg vizet is mi találtuk fel, meg a spanyol (valójában magyar) viaszt. Büszkék is vagyunk erre a derék magyar asszonyságra. Ha megkapja a Nobel-díjat, küldünk majd neki egy csokor virágot, addig is kezeit csókoljuk.”
Vajon elküldte-e már azt a csokrot a gáláns Máris-Bodnár? Vagy most elbújt az árnyékban?

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Borítókép: Bodnár Zoltán, a DK-s árnyékkormány pénzügyminisztere (Fotó: Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.