Következő mérkőzések
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

idezojelek

Pótcselekvés

Politológus legyen a talpán, aki meggyőző diagnózissal áll elő, milyen nyavalya támadhatta meg Dobrev Klára árnyékkormányfőt.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Politológus legyen a talpán, aki meggyőző diagnózissal áll elő, milyen nyavalya támadhatta meg Dobrev Klára árnyékkormányfőt, hogy köztörvényes bűnözőnek nevezte, lemondásra szólította fel, majd följelentette Sulyok Tamás köztársasági elnököt a minap. (Szerinte az államfő a 2000-es évek elején ügyvédként közreműködött abban, hogy magyar termőföldek kerüljenek külföldiek kezébe.) Izgalmas kérdés.

Az ember elsőre azt gondolja, talán nem is alaptalanul, hogy Magyar (Messiás) Péter üstökösszerű megjelenése egyfajta politikai másállapotba hozta Gyurcsánynét, aki – hogy el ne vigyék előle a show-t (és a DK-híveket) – így akart egy ütőset lépni a közelgő választás előtt. EP-mentelmi joggal a háta mögött miért ne? (Férjura is csinált már hasonlót: 2017-ben Orbán Viktor „titkos svájci bankszámlájáról” konfabulált. Jót derültünk.) Hack Péter jogász mindenesetre azt mondta az ATV-ben, ha igazak lennének is Klárika vádjai, nem lenne olyan bíróság, amely egy 2002-es, ilyen típusú ügyet tárgyaljon. – Az viszont – tette hozzá – problémás, ha valakit köztörvényes bűnözőnek neveznek bírósági ítélet nélkül.

Egy másik elképzelés szerint csupán egy banális tévedésről van szó. Klára asszony Sulyok Tamást egyszerűen összekeverte Czeglédy Csabával – jogász, jogász. (Utóbbi disznóságairól rengeteget tud a Gyurcsány család.) Az én verzióm az, hogy árnyékasszony csak ki akarja fogni a szelet a most vasárnap esedékes őszödibeszéd-évfordulóból. Nehogy már megint a Feri halhatatlanjait idézzék a médiumok: „Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Hazudtunk reggel, éjjel meg este.” És a többi.

Kell még valamit mondanom, Klárika?

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A valódi hírek Brüsszel szerint

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel
idezojelek

Letisztult a kép, két nagy erő maradt

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Történelmi győzelem után

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.