idezojelek

Gyermekvédelmi népszavazás és liberális észszerűség

A transzpropaganda igenis létezik, nemkívánatos dolgokat népszerűsít, és ennek már komoly negatív eredményei látszanak.

Cikk kép: undefined
2021. 08. 23. 8:15

Hihetetlen, de néha liberális közírók is tudnak megfontolandó dolgokat írni. Erre példa Seres László Transz őrületexpressz című írása az Azonnali.hu portálon, ami mintha kilépne az azon az oldalon oly kedves (és a szerző egyéb írásaiban is rendszeresen visszaköszönő) diktatúra és korrupció tematikából.

Habár Seres László írásának jelentős részével mi, konzervatívok nem értünk egyet, nem egy kérdésben figyelemre méltó a véleménye. Szerinte ugyan a gyermekvédelmi népszavazás témája egy idehaza nem létező probléma (ezzel mi nem értünk egyet), „de egy Amerikában és Európa néhány országában nagyon is valóságos, aggasztó problémára reflektál”. Seres szerint is kultúrharc dúl (csakúgy, mint szerintünk), és „ezt a kultúrharcot nem az alt-right, hanem a »woke« progresszió kezdte” (mi is ezt mondjuk). Seres szerint is létezik transzmozgalom és transzpropaganda; az állítólagos érzékenységek kerülése felülírja a józan észt, a logikát; és „objektív tény, hogy egy férfi akkor is biológiailag férfi, ha nőnek mondja magát – csak most már »nőként« hozzáférése van a női terekhez, legyenek azok öltözők, mosdók vagy női börtönök”.

Seres tehát sok tekintetben ugyanazt mondja, amit mi. És habár azon elvitatkozhatunk, hogy homoszexuális- és transzpropaganda létezik-e itthon (a különböző fővárosi gimnáziumokból érkező hírek alapján szerintünk ez a propaganda nagyon is jelen van), de abban minden bizonnyal egyetértünk, hogy a nyugati „vívmányok” előbb-utóbb ide is begyűrűznek, és sokan tudatosan segítik is ezt a folyamatot – többek között az általa is negatív színben feltüntetett „transzmozgalom, illetve az azt kiszolgáló tudatipar”. Az egyik ilyen folyamat, amit Seres is helytelenít, az úgynevezett „csendes normalizálás”, az, hogy „a transzmozgalom, illetve az azt kiszolgáló tudatipar mindent megtesz az önmagáról már állítólag dönteni képes gyerekek nemváltásának bátorításáért, miközben háborítatlanul kelt félelmet és bűntudatot a szülőkben, ha nem karolja fel azonnal a gyerek ilyen jellegű igényét”.

Mi tehát a közös álláspont a liberális Seressel? Az, hogy a transzpropaganda igenis létezik, az nemkívánatos dolgokat népszerűsít, és ennek Nyugaton már komoly – negatív – eredményei látszanak. Ha pedig ez így van, és abban is egyetértünk, hogy nem szeretnénk, hogy ez a világ Magyarországon is beköszöntsön, ebből egyetlen logikus válasz következhet: részt kell venni a népszavazáson, és nemmel kell válaszolni az ott feltett kérdésekre. Ha Seres ezek után bármi mást mond (például irrelevánsak a kérdések, bojkottálni kell a népszavazást stb.), akkor éppen a választott ideológiai pozíciója által mindig és minden körülmények között fetisizált racionalitással megy szembe.

A szerző közgazdász, politológus

(A borítókép illusztráció. Fotó: Pexels)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.