idezojelek

Brüsszel nép nélküli demokráciája

Mi, magyarok nem kérünk a nép nélküli, tehát képtelen demokráciából.

Cikk kép: undefined

Mintha valamikor réges-régen, egy messzi galaxisban történt volna, pedig alig öt éve, a közeli Bajorországban. Horst Seehofer kormányfő, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke az Orbán Viktorral folytatott megbeszélése után bejelentette, Bajorország szövetséget hoz létre a közép-európai államokkal, s személyesen ő vezeti az országa és a visegrádi négyek együttműködésének további erősítését célzó kezdeményezést. Akkor, 2018 elején, reális lehetőségnek látszott, hogy Európa „középföldén” olyan új érték- és érdekszövetség jön létre, amely Dél-Németországtól Ausztrián át a visegrádi országokig terjed, s amely gazdasági és politikai súlyánál fogva ellenpólusává válhat a keresztény-, család- és nemzetellenes, multikulti káoszba hulló Nyugat-Európának.

De hol van már a keményfejű, mosolygós ősz bajor, aki még Merkel kancellárral is dacolni mert a Willkommenskultur kérdésében? 

(Aztán persze ő is beadta a derekát, miután Münchenből átköltözött Berlinbe, a szövetségi belügyminisztériumba.) És hol van már Angela Merkel, a német vaslady, akit hosszú éveken át az Európai Unió legbefolyásosabb politikusának tartottak? Vajon ki emlékszik a 2016. szeptemberi döbbenetes vallomására, amikor ország-világ előtt beismerte, hogy Németországot, őt magát is felkészületlenül érte a menekültválság. Bukott kisiskoláshoz hasonlóan magyarázta a bizonyítványát: túl sokáig vártak, mire igazán szembenéztek a migránsproblémával, ezért most felül kell múlniuk saját magukat, s ha tudná, „sok-sok évvel visszaforgatná az idő kerekét…”.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De az idő elszállt nemcsak Angela, hanem már Soros puszipajtása, a sármos-mókás luxemburgi férfiú feje fölött is, akinél soha nem lehetett megállapítani, hogy kiszámíthatatlan mozgáskoordinációs és kommunikációs „anomáliáiban” mekkora szerepet játszik az isiász vagy (rossz nyelvek szerint) az alkohol. Hol van már Juncker, aki egykor kedélyesen arra biztatta a V4-országok vezetőit, hogy tanulják meg szeretni a migránskvótát, s aki 2019 októberében az Európai Parlamentben imigyen búcsúzott EB-elnöki posztjától: „Harcoljatok továbbra is Európáért, és harcoljatok a hülye nacionalizmusok ellen! Éljen sokáig Európa!”

Akkor még sokan azt hittük, nála csak jobb lehet Ursula von der Leyen. A hétgyermekes, orvosi diplomás német politikus asszony azonban folytatta a harcot a „hülye nacionalizmusok” ellen, és tovább építette az abszolutista-bürokratikus brüsszeli birodalmat. E hasábokon Fricz Tamás korábban már részletesen megírta a „német jégkirálynő” előéletét, amiből kiderül, hogy az Európai Bizottság jelenlegi elnöke bizony szorosan be van kötve a globalista birodalmi elitbe, rendszeresen részt vett a Bilderberg-csoport ülésein is, s oszlopos tagja a Klaus Schwab vezette Világgazdasági Fórum (WEF) kuratóriumának.

Hogy Ursula von der Leyen mit gondol a demokráciáról és az emberi jogokról, eléggé egyértelműen mutatja, hogy amikor 2021 júniusában a magyar parlament elfogadta a gyermekvédelmi törvényt, a névleg kereszténydemokrata (!), volt német családügyi (!) miniszter azt szégyenletesnek nevezte, amely szerinte teljességgel szembemegy az uniós alapértékekkel, úgymint az emberi jogokkal, méltósággal és egyenlőséggel. S hogy nyomatékot adjon erkölcsi felháborodásának, egyfelől nem jött Budapestre aláírni a magyar kormánnyal a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapról szóló megállapodást, másfelől az általa vezetett bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, majd az Európai Bírósághoz fordult, hogy semmisítse meg a magyar törvényt.

Hogy a legitim magyar Országgyűlés és a szuverén magyar nép mit gondol minderről, nem számít.

Ahogy az olasz nép sem számít neki, amelyet a tavaly szeptemberi választás előtt nem is burkoltan megfenyegetett, hogy ha nehézségeik lennének majd az új római kormánnyal, akkor megvannak az eszközeik vele szemben, éppúgy, mint Lengyelország és Magyarország esetében.

Ez a demokrácia brüsszeli módra: nép nélküli demokrácia, azaz autokrácia, amit zsarnokságnak szoktunk hívni. Ennek egyik legbizarrabb és legvisszataszítóbb példája a politikában zöldfülű és zöld színű Annalena Baerbock német külügyminiszer, aki olyan bődületes zöldségeket mondott, hogy Németország háborúban áll Oroszországgal, meg hogy őt nem érdekli, mit gondolnak a német választói, akkor is teljesíteni akarja az ukránoknak tett ígéreteit a fegyverszállításokról.

De hol van már Von der Leyen két éve tett ígérete, hogy a polgárok kapjanak nagyobb szerepet az EU jövőjének alakításában? S hogy „minden hangra figyelni kell”. Vajon meghallja-e például az Alapjogokért Központ munkatársainak hangját, akik épp keddi sajtótájékoztatójukon foglalkoztak az Euró­pai Bizottság demokráciacsomagjával. Kovács István stratégiai igazgató elmondta, hogy a 2020 végén közzétett javaslatcsomag részei külön-külön haladnak előre a jogalkotási folyamatban, amelynek a végcélja az Európai Egyesült Államok megvalósulása. A következő időszakban a jogállamiság fogalmát fokozatosan felváltja majd a demokrácia fogalma, és Brüsszel maga akarja megmondani, mi az, ami demokratikus, és mi az, ami nem.

Vagyis, ha az európai népek nem vigyáznak, az isiászos luxemburgi végrendelete valóra válik. Egy biztos: mi, magyarok nem kérünk a nép nélküli, tehát képtelen demokráciából.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.