idezojelek

Egy zöldfülű kamuképviselő gyermeteg akciója

A hírnév után epedező Bedő Dávid a miniszterelnök megleckéztetésével akart magának érdemeket szerezni.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Tamás

Mindig dilemma, hogy megemeljük-e valakinek a személyét, szerepét azzal, hogy beszélünk, írunk róla. Nagy kérdés tehát, hogy a Bedő Dávid nevű momentumos országgyűlési képviselő görcsös feltűnési vágyakozásból fakadó azonnali kérdésnek álcázott harmatos performanszát érdemes-e szóvá tenni. Miután azonban egy általános baloldali jelenséget tükröz, mindenképp célszerű. A hírnév után epedező zöldfülű politikus Orbán Viktor miniszterelnök megleckéztetésével akart magának érdemeket szerezni, ezért a divatos baloldali nyegle, erőltetetten gunyoroskodó stílusban matekpéldaként fölvezetve megkérdezte tőle, hogy ha száz ember közül tizennyolcan elfogadják, ha naranccsal kínálja őket a kormányfő, akkor az emberek hány százaléka fogadta el a gyümölcsöt.

A hevülten hebegő, arrogánsan számonkérő ifjú aztán elárulta persze, hogy a legutóbbi nemzeti konzultációt akarja cikizni, miután szerinte kevesen, a választókorú népesség 18 százaléka vett rajta részt, viszont úgy véli, a kormány azt akarja elhitetni az eredményekről tájékoztató plakátjain, hogy a magyarok 97 százaléka döntött az európai uniós szankciók elutasítása mellett. A kormányfő nyugodtan annyit mondott, hogy minden hasonló gyermekded kérdés megválaszolására várja az irodájában. 

 

Az izgága, a bebiflázott szövegbe is belebakizó momentumos ifjonc persze szívósan folytatta tovább és leadta a szokásos „kamukonzultációt” szidalmazó balos műsort, dilettáns módon még azt sem tudta, mennyi ideje van a kérdésre, így be sem tudta fejezni a mondókáját.

 

Abszolút nem zavarta természetesen – miként a baloldali aktivista-politikusok 99 százalékát sem –, hogy a kormányzati plakát egyetlen szóval sem állítja, hogy a választópolgárok 97 százaléka mondott volna nemet a szankciókra. A falragaszon ugyanis az van írva, pusztán rögzítve a konzultáció végeredményét: „A magyarok döntöttek: 97% nem a szankciókra.” Ha valaki ebből azt olvassa ki, hogy a kormány szerint minden magyar 97 százaléka utasítja el Brüsszel elvben az oroszok ellen irányuló, ám kizárólag az unió tagállamait eltaláló szankcióit, annak alapvető szövegértési gondjai vannak, s legjobban teszi, ha sürgősen felfrissíti magyar nyelvi stúdiumait. Akiknek 1,4 millió magyar ember egyirányú szavazata nem figyelembe veendő, asztalról lesöprendő semmiség, azoknak a demokráciafelfogásával sok mindent nem lehet kezdeni.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itt azonban még koránt sincs a történetnek vége, mivel az ifjúkommunista tempójú mozgalmár a közösségi oldalán reagált a miniszterelnök meghívására. Azt írta, hogy szívesen elfogadja a meghívást, de csak akkor, ha magával vihet egy úgymond független újságírót, mivel szerinte „Orbán Viktor 13 éve nem áll szóba az újságíróként viselkedő újságírókkal és médiumokkal.” Itt az ideje tehát, hogy „kiálljon egy valódi, független újságíró elé” – így Bedő szaktárs. Tiszta a kép: a momentumos politikusnak az a meglátása, hogy mindazon újságírók, újságok, médiumok, akiknek a magyar miniszterelnök interjút adott, nem valódi újságok, tévék, rádiók, portálok és újságírók. Ez viszont rendkívül vakmerő állítás annak fényében, hogy a kormányfő elég sok interjút adott rangos külföldi médiumoknak, vagyis őket is kizárná a valódi újságírók közül. Bezzeg a hazai baloldali élpolitikusok! Azok aztán egyre-másra adják az interjúkat az őket „kérdésekkel provokáló” újságíróknak.

Elegendő Gyurcsány Ferencet, Dobrev Klárát, Karácsony Gergelyt és a többi vezető liberálbaloldali ikont említeni, akik permanensen nyilatkoznak a nem baloldali-független riportereknek. Vagy mégsem jól tudjuk? Hogy nemcsak interjút nem adnak, de még a megkeresésekre, kérdésekre, megszólításokra sem hajlandók reagálni? Ejnye, ezt biztosan nem tudja az ambiciózus momentumos képviselő, máskülönben eme kirekesztést nyilván nevezett baloldali figurák orra alá dörgölte volna. Annál is inkább megtehetné ezt, mivel Orbán Viktor soha nem akarta megalázni az őt mégoly provokatívan letámadó újságírókat sem, ellentétben a nevezett baloldali pártemberekkel, akik legtöbbször gőgösen levegőnek nézik az őket kérdezni próbáló polgári médiamunkásokat.

 

Javasoljuk tehát, hogy Bedő elvtárs-pajtás tegye közzé ugyanazt a bejegyzését, szövegét, némi módosítással, más nevekkel. Például imigyen: „Karácsony Gergely (vagy Gyurcsány Ferenc, esetleg Dobrev Klára) évek óta nem áll szóba az újságíróként viselkedő újságírókkal és médiumokkal. 

 

Karácsony Gergely évek óta nem adott egyetlen interjút sem az őt »kérdésekkel provokáló« újságíróknak. Itt az ideje, hogy a főpolgármester (a DK-elnök, az árnyékkormány feje) sarkára álljon és kiálljon egy valódi újságíró elé. Propagandától mentesen.” Ha ezt leírná a kitűnni vágyó kezdő képviselő, talán jóvátehetné azt a sok idétlen sületlenséget, amit összehordott azonnali kérdés címén.

Pardon, még valami! Orbán Viktor – Karácsonnyal, Gyurcsánnyal, Dobrevvel ellentétben – egy évben több ízben is az újságírók elé áll nemzetközi sajtótájékoztatókon, Kormányinfókon, amikor addig kérdezgethetik a független-csontbalos újságírók, ameddig bele nem fáradnak. Eszerint a kamuképviselő a mai baloldali független újságírókat is csak kamuújságíróknak tartja. Ez már tényleg nagy baj, hisz akár meg is orrolhatnak rá ekkora sértéstől. És akkor nem fognak elmenni vele a miniszterelnökhöz, ahová a jelek szerint honatyához méltatlan önállótlansággal csak gardedámmal, kísérővel van bátorsága ellátogatni.

Borítókép: Bedő Dávid, a Momentum képviselője (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.