idezojelek

A másság elviselhetetlen könnyűsége

A többieket megbélyegző liberálisok valójában a legelszántabb kirekesztők.

Topolánszky Ádám avatarja
Topolánszky Ádám
Cikk kép: undefined
Fotó: Dmitry Demidovich

A másságot el kell fogadni! – gyakran halljuk ezt a kioktató lózungot a demokráciát hirdető, mégis nemritkán önkényuralmat gyakorló, világmegváltó liberális politikusoktól és szavazóiktól. Kérdés: mit értünk másság alatt? Az értelmező szótár szerint a másság a többiekhez képest egy személy, tárgy, jelenség tulajdonságbeli, jellegzetességbeli különbözősége. Ugyancsak lehet eltérő szokás, magatartás, gondolkodásmód.

A másságot hirdető, sőt követelő osztályharcosok esélyt sem adnak mások véleményének, gondolkodásmódjának, illetve különbözőségének kifejezésére, ők gyakorlatilag bebetonozzák és standardizálják a másság fogalmát. Márpedig a diverzitás (különbözőség, másság) lényege, hogy mindenki egyenlő esélyt kapjon életmódja, szokásai, nézetei és preferenciái kifejezésére. És ez azokra is vonatkozik, akik elutasítják a woke ideológiát, az eltörléskultúrát vagy megkérdőjelezik az azonos neműek házasságát és a naponta változó genderelméleteket. Hiszen azáltal, hogy különböznek a fősodor parancsba adott társadalmi normáitól, ők maguk a másság.

Nem tetszik, ahogy gondolkodunk egy adott témáról? Pech. Demokrácia van és szabad véleménynyilvánítás, nemdebár? Debár. Úgyhogy csitt! Mi vagyunk a mások. Ti pedig az erőszakos ideológusok és a monomániások. Mi viszont ellenezzük az egyöntetűséget.

Mi kifejezetten kedveljük a sokszínű, változatos, eltérő világot, amelyben sokféle nézet, vallás, etnikum, faj, kultúra, illetve társadalmi elmélet jelenik meg. Ti pedig, akik a másságot hirdetitek, valójában homogenitást akartok, egy sivár, egy kaptafára működő és gondolkodó fogyasztói világot szeretnétek. Egy olyasfajta cél lebeg a kevert társadalmat építő globalisták fejében, hogy egyfajta összegyúrt, de ebben a minőségében már homogén embertípus jelenjen meg a földgolyón belátható időn belül, aki majd azt teszi, amit az önkényuralmi rendszerek diktálnak neki. Ne kérdezzen, ne vitatkozzon, csak fogyasszon! Leginkább csak vegye meg és egye meg, amit elé tesznek! Ha az egy ellenőrizetlen oltás, akkor akár azt is. Vagy egy ideológiai termék. Vagy egy kötelező gyűlöletcsomag, mint az oroszfóbia. Mindenkinek kötelező utálni az oroszokat. Mert ha nem, akkor jön az üresfejű vagdalkozás, hogy putyinista, középkori, elmaradott, náci stb. Márpedig az ilyen egy partitúrából vezényelt világ nem más, mint a szellemi és materiális rabszolgaság visszaállítása.

A világon jelenleg harmincnégy országban köthetnek házasságot azonos nemű párok. Százötvenkilenc országban viszont nem. Akkor most min veszekszik az amerikai nagykövet? Hogy a világ többsége nem fogadja el ezt a „haladó” szemléletet, és mi a többség közé tartozunk? Úgy tűnik, több mint százötven ország nem szeretne „haladni” ilyen értelemben sehová. Vagy legalábbis nem úgy, ahogy a fősodor ideológusai ezt dekrétumként megfogalmazzák.

Ugyanakkor a „progresszív-haladó-liberális” értelmiség élharcosai már egy ideje azt hirdetik, hogy nemcsak két nem létezik, hanem hatvannégy (jó, persze nem biológiai értelemben, mondják utólag). Ma már egy ezres nagyságrendű genderlista is létezik. Hivatalos álláspontjuk szerint mindeddig hét főcsapás létezett a genderekben: agender (nemtelen), ciszgender (cisznemű, más szóval azzal a nemmel azonosul, aminek biológiailag születik), genderfluid (képlékeny, variálható), genderqueer (aki nem akar egyik sem, de másik sem lenni), interszex (nem besorolható), gender conforming vagy non-gender conforming (elvárásoknak megfelelő vagy nem megfelelő) és transzgender (eltérő).

Az ember agya csak pörög, mint a búgócsiga, amikor megpróbálja ezeket a futószalagon gyártott zavaros besorolásokat megérteni. De hiába, mivel ezek értelmezhetetlen, fából vaskarika kategóriák. Az egésznek a lényege, hogy ne legyen semmilyen elfogadott norma, bizonytalanság és káosz lengje körül hétköznapjainkat. Semmi se tűnjön annak, ami. Egyébként ha hét nemiség létezik, akkor az azonos neműek házassága már borul, hiszen az végképp nincs törvénybe foglalva, hogy például egy transzgenderként azonosított személy megházasodhat egy genderfluid nemiséget valló egyénnel.

Egyik Amerikában élő nagybátyám 2013-ban a radikálisabb törvénymódosításokat hiá­nyolta egy beszélgetésünkkor egy Stanford környéki séta alkalmával. Akkor még fel sem fogtam, miről beszél. Ma már viszont egyáltalán nem beszél velem, mert zavarja, hogy másképp gondolkodom. Akkor erre is kellene már valami törvényt alkotni, nem? Hogy a másképp gondolkodókkal is kötelező legyen szóba állni. Hiú ábránd, hisz az önkény lényege épp az, hogy kirekesszen, elhallgattasson és megfélemlítsen szabadon gondolkodó embereket.

És ha már alkotmányokról beszélünk, halkan megjegyzem, hogy az ukrán alkotmány a mai napig tiltja az azonos neműek házasságát, mint ahogy a lengyel, a lett, a litván, a magyar, a szerb és az ugandai alkotmány is. Pressman úr főnöke, Blinken külügyér úr vajon szóba hozta ezt Zelenszkij elnök úrnál a legutóbbi, dollármilliárdos értékű fegyverszállítmányokat jóváhagyó tárgyalásaikon?

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amúgy tőlem mindenki azt csinál, amit akar. Egy macskanő nyugodtan egybekelhet egy vakegérrel, ami engem illet. Vagy egy róka koma egy mezei nyúllal. Csak tanúként ne kérjenek fel. Mert kit érdekel az azonos neműek házassága, ám legyen, csak ne tegyék kötelezővé, ahogy a Connecticutban élő másik nagybátyám szokta mondani, csalafinta széles mosollyal.

Mindez már nem az emberi jogokról szól, hanem az emberi hülyeségről. Lopni, csalni, gyilkolni vagy kecskével az utca közepén szeretkezni a legtöbb országban évszázadok óta tilos. Márpedig a genderelméletet szorgalmazó haladó körök előbb-utóbb a nemi „azonosulás” és a „bárki bárkivel házasodhat” lehetőségét szeretnék univerzálisan törvénybe foglaltatni. És ezalól sem szegény kecske, sem egy marslakó nem lesz kivétel. Én holnaptól Bonaparte Napóleon vagy fonódó villamos szeretnék lenni. Nincs megállás. Hiszen a liberális olvasztótégelyben kavargató radikálisok immár a pedofíliát is relativizálni szeretnék.

Egyszóval mi vagyunk a mások. Ti pedig a tamások. A tamáskodás mint kételkedés – szlengesítve: kekeckedés – egyébként onnan ered, hogy a tizenkét apostol egyike, Tamás apostol kételkedett Jézus feltámadásában. Majd Jézus sebeibe nyomta az ujját, és így már elhitte a feltámadást. De hitetlen Tamásunk itt nem állt meg, kételkedett Mária mennybemenetelében is, ezért bizonyosságot kért az Úrtól, mire az apokrif evangélium szerint Mária öve elépottyant az égből. Ne legyetek Tamások! De bátran legyetek mások!

A diverzitás az Európai Unió szerint alapérték. United in diversity. Szabatos fordítással élve: „Egyesülve a másságban”. Ezen is érdemes elgondolkodni. Ha a másság annyira fontos érték az unió vezetőinek, akkor mi a gond azzal, hogy a magyar emberek mást gondolnak egy ideológiáról vagy elméletről? Mi hiszünk a diverzitásban, mások vagyunk, másképp gondolkodunk. Ti pedig gondoljatok, amit akartok. Hisz ti mondtátok: a diverzitás alapérték. Annak a tagállamnak vagy kormánynak is folyósítani kell az európai uniós forrásokat, amelyek másképp gondolkodnak egy adott témáról. Tessék következetesnek lenni!

Nem a mássággal van tehát baj. Veletek van a baj, akik a másság koncepciója mögé bújva igyekeztek uniformizálni a Föld lakosságának hagyományait, szokásait és gondolkodását. Mi maradunk tehát mások. Azt pedig régóta tudjuk, hogy ti kik vagytok: „ugyanazok” – ahogy az 1960-as, 70-es évek kádárista „birkaországában” dajkált Bródy János mesterdalnok rafinált, de visszafelé elsülő szlogenje ezt erőlködve címkézi.

A szerző korábbi amerikai köztisztviselő, publicista

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Dmitry Demidovich)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.