idezojelek

Nonszensz a gyűlölködő gyurcsányista plakát

Amikor a DK agytrösztje kitalálta a legújabb óriásplakátot – legalábbis így képzelem –, rendkívül szellemesnek gondolta magát.

Kárteszi  Judit avatarja
Kárteszi Judit
Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Tamás

Amikor a DK agytrösztje kitalálta a legújabb óriásplakátot – legalábbis így képzelem –, rendkívül szellemesnek gondolta magát. Ez nem is lehet másként, hiszen szellemi elődjei, a vérvörös kommunisták is nagyon kifejező plakátokat gyártottak. Egy baj volt csak velük, hogy akit megtámadtak, nem tudott önfeledten derülni rajtuk. Mert a kiszemelt célpont érezte, hogy az a bizonyos „végső harc” nem tréfadolog. Mit üzen ez nekem? (Gyorsan definiálom magam: református vallású nő, kettő híján ötven, családos, kezdettől Fidesz-szavazó és antikommunista.)

Számomra legfőképpen azt üzeni ez a plakát, hogy akik most kívülről megtámadták a Magyarországi Református Egyházat, tulajdonképpen úgy tekintenek a Mindenhatóra, mint egy közszereplőre, akit bármilyen konstellációban meg szabad nevezni. Egy fontos parancsolat (a tízből) arról szól, hogy hiábavaló módon ne tegyük ezt. Az „Isten, haza, család”-ban fundamentum fogalmazódik meg. A DK biztosan nem osztozik ebben az alapvetésben, hiszen egy teljesen eltorzult következtetést akar sugallni. Az elmúlt hetekben történt külső támadás tehát pont ugyanolyan, amelyre kétezer év óta mindig fel kellett készülnie a keresztény közösségeknek. Nincs miért meginogni a hitben.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második üzenet, hogy nem Novák Katalin köztársasági elnök volt az ügy fő célpontja, hiszen nem az ő fotója van a plakáton. Ez azt jelenti számomra, hogy legyek észnél, mert fontos választási év van, és nem engedhetem meg magamnak, hogy elbizonytalanodjak. A hazám is támadás alatt áll. Sokan voltunk, akár női létünk miatt is, akik követtük elnök asszony posztjait, találkozásait, megnyilatkozásait. Mindig az jutott eszembe, hogy milyen példás a közéleti szereplése, és a jövőben sem ezt az egy politikai hibát szeretném emlegetni. A konzekvencia le lett vonva, kár a gittet tovább rágni. Egy ilyen csillaghullásnak csak valamilyen ezoterikus magyarázata lehet: például egy tragikus történés megelőz egy még tragikusabbat. Nem láthatjuk a nagy összefüggéseket, de mindenki érzi, hogy most forrponton van Európa. Egy vigasza viszont van az embernek: „Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javokra van, mint a kik az ő végzése szerint hivatalosak.” (Róm. 8, 28.) Kívánom, hogy elnök asszony így érezze!

Számomra pedig a harmadik üzenete a plakátnak az, hogy sikerült társadalmi konszenzust összehozni a gyermekvédelem ügyében, ami eddig mind az európai, mind a hazai baloldali porondon bukásra volt ítélve. Gyakorlatilag ezért sem kapta meg Magyarország a neki járó EU-s pénzeket. Én úgy fogom fel, hogy több tízezer olyan ember kiment tüntetni, akiről soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen ügyben, mint a pedofília elleni küzdelem, számítani lehet rájuk. Sokan exponálták magukat, ezt nem tagadhatják le. Még szigorúbb szabályok jöhetnek, ezért megnyugtató, hogy a gyermekvédelem Gyurcsány Ferencnek is fontos lett. Jobb későn, mint soha! Feltételezem, meg is szavaz majd a parlamentben minden szigorító jogszabályt. Dobrev Klára pedig az Európai Parlamentben kérhet majd szót a témában, hogy elmondja, miként világosodott meg. Mi pedig, átlag halandók, azért továbbra is a családot tekintjük társadalmunk alapegységének.

Persze mindannyian érezzük, hogy a Demokratikus Koalíció legújabb agyszüleménye összességében egy nonszensz. Megkockáztatom azt is, hogy aki ezt a plakátot összehozta, az teljesen elvesztette a józan ítélőképességét. Ehhez baloldali értelmiségiként is nehéz lesz lesüllyedni. Mert aki nem tisztel sem Istent, sem embert, az miként várja, hogy rá szavazzanak egy olyan időszakban, amikor Európában háborús készültség van?

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke 20. évértékelő beszédét tartja a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben 2024. február 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.