Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

idezojelek

Karácsony azonnal mondjon le!

A csődben lévő városnak jobbat tenne most egy magát legalább legitimnek tekintő főpolgármester, mint ez a színjáték.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined

Kis magyar politikatörténeti abszurd címmel illethetnénk a szemünk előtt zajló rém gyenge szappanoperát, ha lenne kedvünk poénkodni Budapest végső agóniáján. Miután a Fővárosi Ítélőtábla megállapította, hogy egy jogállamban adót a fővárosnak is fizetnie kell, Varga Mihály pénzügyminiszter felhívta rá a figyelmet, hogy gyakorlatilag csődben van a világ legalkalmatlanabb polgármestere által vezetett település, a nemzet fővárosa.

Természetesen Karácsony Gergely ezért sem hajlandó vállalni a felelősséget, ezért inkább eljátssza a rettenetesen következetes politikus álságos szerepét,

és miután az érvénytelen szavazatok újraszámolásának idején belengette, hogy ő az egész főpolgármester-választás megismétlését fogja kérni, annak ellenére is, hogy csupán negyvenegy szavazattal, de végül is ő nyert. Legalább tartja a szavát, mondták róla többen, csak hát eleve kérdéses, miért kellett egyáltalán ilyet kijelentenie. Akkor sokunkban felmerült, hogy azért, mert nem szeretné, ha az érvénytelenné nyilvánított szavazatok ismételt megszámolásán túl még sokat matatna bárki is a baloldal által bitorolt választókerületekben, nehogy annál is nagyobb disznóságok derüljenek ki, mint a visszalépett jelölt láthatatlan tintával való áthúzása tömeges méretekben.

Vitézy Dávid éppen azért kezdeményezte a választás megismétlését a IV. és a VII. kerületben, mert tapasztalataik szerint itt minden kétséget kizáróan módszeresen követtek el visszaéléseket.

Mielőtt ezért is a kormányt hibáztatnák az Orbán-fóbiások, érdemes aláhúzni, hogy ezt a voksolást a főváros szervezte. Gyakorlatilag saját magát jelenti fel Karácsony, amikor kétségbe vonja újraválasztásának demokratikus legitimitását, és erre való hivatkozással a procedúra megismétlését kéri. De nem számít most semmi, csak minél előbb meg lehessen semmisíteni az eredménnyel együtt a nyomait is annak, miként alakult ki. Mindenesetre nem elég kifejező, ha csupán szokatlannak nevezzük a teszetosza semmirekellő lépését, nyugodtan feltételezhetünk mögötte sunyiságot, de végtelen ostobaságot is. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Sokkal tisztességesebb lett volna, ha nem takarózik a Kúriával, és magától lemond.

Nagy kérdés, mit szólnak majd a budapestiek, ha a Kúria úgy dönt, valóban újra az urnákhoz kell járulniuk? Mi a garancia arra, hogy a visszaélők nem találnak ki újabb aljasságokat? És melyik jelölt táborát lelkesíti föl jobban az újabb lehetőség? Adott dolog, hogy van háromszázhetvenezer ember, akiket nem érdekel sem az elvégzett munka mennyisége, se a jelölt képességei, se az elmúlt öt évben kialakult életkörülmények minősége, amikor megválasztja lakóhelye első emberét, és újra pozícióba emeli az alkalmatlanság örök mintapéldányát. 

Értem én a protestszavazás löttyös indulatát, az Orbán-fóbiások felkorbácsolt gyűlöletéből fakadó agresszió kiélésének gyönyörét, és hogy ebből az következik, hogy az öt évvel ezelőtti lépésük megismétlésének most majd sokkal kedvezőbb következményei lesznek. Gyanítom, Karácsony abban bízik, ezek a választópolgárok elmennek ismét, és újra rá szavaznak majd. 

 

De tévedhet is, mert a gyűlölet hőfokát fenntartani csak kicsivel könnyebb, mint a lelkesedését, ki tudja, nem mozgósít-e jobban mindaz, ami történt Vitézy Dávid híveinek körében. Az viszont meggyőződésem, hogy a fővárosiak többsége nyugalmat, dolgos hétköznapokat szeretne inkább, mint újabb kampányacsarkodást, és a csődben lévő városnak is jobbat tenne most egy magát legalább legitimnek tekintő főpolgármester, mint ez a színjáték.

Végezetül nagy kérdés, mit szól mindehhez a Feri, akinek nem sok ideje maradt az áradó Tiszától elszenvedett sérüléseit nyalogatni, ha embereit meg akarja tartani a Karácsonyt sakkban tartó pozíciókban. Gyurcsánynak ki kell állnia mindenképpen saját jelöltje mellett, mielőtt az el nem kezd önállóskodni, és ki nem számolja, hogy hányan szavaztak rá a tiszások brancsából, és ez a szám nem nagyobb-e, mint Feri maradék tábora. 

A közgyűlés összetételét figyelve ugyanis szinte lehetetlen lesz bármit elérnie a leendő főpolgármesternek, bárki is lesz az végül. De az lesz a következő nagyjelenet a kis magyar politikai abszurd színpadán, ha a Tisza valóban nem fog össze a DK-val, de Karácsony úgy dönt, jó neki az újbaloldal is. Kíváncsian várjuk a Kúria döntését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Aki tagadja a valóságot: elbukik (1. rész)

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Levél egy volt barátomnak

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Globalista diktatúra Európában

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Új politikai korszak a választás után

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.