idezojelek

Ügynöknek is pocsékak

Nincs is annál szebb, mint amikor a magyarországi ügynökbaloldal pártjai, politikusai egymást ügynöközik.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
Fotó: Gyurcsány Ferenc és Márki Zay Péter (Fotó: Facebook/Kocsis Máté)

Nincs is annál szebb, mint amikor a magyarországi ügynökbaloldal pártjai, politikusai egymást ügynöközik. Márpedig most ezt teszik. Április 3-a előtt sem voltak éppen harmonikusak a pár(t)kapcsola­taik, s már akkoriban is inkább körömletépéssel meg spanyol csizmával „egyezkedtek” volna a befutónak vélt képviselői helyekről, mintsem szolid zsarolásokkal, diplomahiány-kiszivárogtatással. Ám a választási bukta óta végleg elszabadultak. Úgy verik önmagukat, hogy azt még Gréczy Zsolt is megsüvegelné.

„Az április harmadikai választás előtt is azt tapasztaltuk, hogy Gyurcsány Ferenc nem akarta leváltani Orbán Viktort. Anyagilag sem akart hozzájárulni a kampányhoz. Emberekkel sem akart hozzájárulni, és sok lépésével kimondottan akadályozta Orbán Viktor leváltását” – tájékoztatta a lakosságot néhány napja Márki-Zay Péter. Magyarán: Gyurcsány a Fidesz ügynöke. Ami, persze, hajmeresztően logikus. Gyurcsány azért vágta gajra az országot és lövette ki a fideszesek szemét, hogy aztán a Fidesz hatalomra kerülhessen. Mi más magyarázat lenne rá?

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokat késett a Gyurcsány-párt válaszcsapása Gréczy Zsolt által: „Az az ember szólal meg újra, akinek a 2022-es kampányban minden mondata a Fideszt szolgálta, mintha valami megrendelést teljesített volna.” S ha a „megrendelés” szó nem lenne elég egyértelmű, hozzáfűzte: „Nem tudok másra gondolni, mint hogy a bajban levő Orbán aktiválta alvó ügynökét.” Ami szintén pompás gondolat. Csupán az nem világos, hogy ha a Fidesz csak most, a választás után ébresztette föl az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, akkor ezek szerint Márki-Zay átaludta a választási kampányt? Viszont ha akkor még aludt, hogyan „szolgálhatta” álmában „minden mondatával” a Fideszt? Rejtély.

Az sem kizárt, hogy Márki-Zay nemcsak fideszes, hanem egyúttal amerikai ügynök is. Ahogyan Szanyi Tibor még februárban fölfejtette a szálakat: „az említett úr majmolja az amerikai modelleket, szerves kapcsolatrendszer nélkül is szokatlanul komoly nyugati diplomáciai kiállás érzékelhető mögötte, pénze pedig mint a pelyva”. S emiatt van az – magyarázta Szanyi kapitány –, hogy a DK és a Jobbik nem érdekelt a választási győzelemben, mert „eszük ágában sincs hosszú évek munkájának a gyümölcsét egy amerikai ügynöknek átpasszolni”. Világos. De milyen gyümölcsre gondolt a költő? Az országnyi méretű narancsra?

Persze Szanyi is gyanús: kiugrott az MSZP-ből, és azóta a volt sameszait macerálja. Csak Orbán küldhette, ki más? Aztán ott van a Jobbik: előbb Vona elvette a párt lelkét, majd Jakab egyszázalékosra erőszakolta. Nyilván fideszesek ők is. Külön bónusz, ahogyan a kiutált Jakab most „csicskapártnak” nevezi az általa csicskapárttá tett Jobbikot, és új pártot alapítana (mert nincs még elég). A Momentum is biztosan Fidesz-gyártmány: azért hozatták létre Macronnal, hogy általa a Fidesz megfúrhassa a Fidesz olimpiáját. Tiszta sor. És ott van még a sor végén mind közül a legbomlottabb, a Hadházy, akinek a fogalmazványaiból nagyjából az derül ki, hogy rajta kívül szinte mindenki a Fidesz embere. Márpedig aki ilyen ökörségeket mond, azt is nyilván küldte valaki, ugyebár. Mindenki ügynökgyanús. És az a leg­gyanúsabb, aki nem gyanús.

A honi baloldalra nézve még az lenne a leghízelgőbb, ha a Fidesz ügynökei lennének – ez azt jelentené: jól végzik a munkájukat. Ám életszerűbb: külföldről futtatják szerencsétleneket, de még ügynöknek is tökéletesen pocsékak.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc és Márki Zay Péter (Fotó: Facebook/Kocsis Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.