idezojelek

Valaki itt hazudik

Tavaly novemberben idelátogatott egy eurobizottság, egyenesen a kinti paradicsomból, persze, ellenzéki médiumokkal találkoztak, beszélgettek egy jót.

Cikk kép: undefined

Néha a legvilágosabbnak látszó ügyek is rejtélyesek. Tavaly novemberben idelátogatott egy eurobizottság, egyenesen a kinti paradicsomból, persze, ellenzéki médiumokkal találkoztak, beszélgettek egy jót. Hogy miről, arról következetesen összevissza hazudoznak a felek. A telexes, klubrádiós, ­euronewsos meglátogatottak közül, akit megkérdeztek, úgy emlékszik, nem kértek külföldi pénzt és nem követeltek szankciókat a saját hazájuk ellen. Csakhogy létezik egy uniós jegyzőkönyv is, amelyben összegezték, miről panaszkodtak a megkérdezett magyarországi újságírók, idézem: „az EU versenyjogának alkalmazása a médiaterület horizontális és vertikális koncentrációjának megtörésére; politikai nyomásgyakorlás az Európai Bizottságra, hogy tovább vizsgálja Magyarország tényleges helyzetét, és javasoljon megfelelő szankciókat a Tanácsnak; közvetlen működési támogatás a független sajtóorgánumoknak európai programokból és alapokból; az európai közszolgálati média működésének határokon átnyúló fejlesztése”.

Mondom, valaki bődületesen hazudik. Hogy melyik fél, nem nehéz eldönteni, csak olvassuk el még egyszer, hogy a saját kitartottságukra és a Magyarország elleni lejáratókampányra nemet mondtak vagy sem.

Oszlassunk el azonnal néhány félreértést! Annál is inkább, mert a következő néhány ténymorzsa leleplezi ezt az egész történetet. Szóval: miközben jóakaratú és naiv emberek talán elhiszik, hogy a baloldali média piaci alapon létezik, mi több, annyira olvasott, nézett, hallgatott, hogy önálló létezésre is képes, valójában külföldi alapítványoktól, „civil” alapokból érkezik a pénz. Ez roppant fontosságú erkölcsi kérdés, hiszen ha az ember külföldre jelent, voltaképpen virtuális hazaáruló. Másrészt, hogy konkrétan ki az a titokzatos személy, aki évekkel ezelőtt bosszút esküdött Magyarország ellen, és titokzatos bevételeiből nagyrészt irányítja ezt a folyamatot, elég nyilvánvaló, ezért csak pironkodva tesszük közzé a nevét: Soros György. Az eurobizottság tehát az ő holdudvarában, olykor fizetési listáján díszelgő újságírókkal kávézgatott Budapesten. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmadrészt fontoljuk meg azt, hogy ebben az országban – egy minapi tanulmány bizonysága szerint – az ellenzéki sajtó még mindig több emberhez jut el, mint a kormánypárti. Arról nem beszélve, hogy a baloldali médiumok igen tekintélyes bevételt mutatnak fel, mondhatnánk, olyan jó a bevételi oldal, hogy a kiadások meg sem kottyannak nekik. És itt többmilliárdos haszonról beszélünk, nem aprópénzről. Ezek után jó lett volna látni a jegyzőkönyvben az eddigiek mellé négy újabb pontot, idézem magamtól: „1. Ma megismerkedtünk a Soros-lista néhány munkavállalójával. 2. Elmondták, hogy sokat sírnak, de ezt a minél nagyobb bevételért teszik. 3. Amely bevétel ugyan jelentős, de nehogy eláruljuk ám, mert ők hivatalosan nyomorognak és éheznek. 4. Végezetül magyarországi barátaink elmondták, hogy tessék ám bármilyen eszközt, akár törvénytelent is bevetni Magyarország ellen, cudar nép a magyar, a választásokon soha nem találják el a megfelelő pártokat.”

A Magyar Nemzet egyidejűleg felteszi a kérdést az Európai Parlament kulturális bizottságának: mikorra várhatjuk mi is a tisztelt képviselőket? 

Hiszen a szabályszerű vizsgálat lényege az volna, hogy nemcsak az elkövetőket, de az áldozatokat is megkérdezzük. A hazai jobboldali újságírótársadalom bármely tagja szívesen megosztja velük tapasztalatait arról, milyen volt baloldali kormányok idején, tiltás és üldöztetés terhe mellett dolgozni a sajtóban. Arról is készséggel beszélünk, hogyan hirdetett állami bojkottot Gyurcsány miniszterelnök egy neki nem tetsző napilap ellen. Meg arról is, miként rabosították, fenyegették, zsarolták, figyelték kollégáinkat, csak azért, mert a munkájukat végezték. A viszontlátásig szeretettel üdvözöljük a tisztelt bizottságot!

Borítókép: Sabine Verheyen európai néppárti (EPP) német képviselő, az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottsága delegációjának vezetője sajtótájékoztatót tart Budapesten, az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájában 2022. november 4-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.