Ezrek hiányozhatnak az iskolából február 29-én

A Nem leszek suliban kezdeményezéshez már 16 ezer szülő csatlakozott.

BO
2016. 02. 26. 8:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mozgalom – ha lehet ennek nevezni – szervezői ezt „első figyelmeztetésnek” szánják. Az Index szerint azt írták, „fogjunk össze, így a gyerekek felügyelete is megoldható aznapra, és láthatóvá válik az is, hogy mi, szülők szeretnénk-e a változást”.

A Klik jövőbeli elnökének, Pölöskei Gábornénak jelenlegi kollégája, Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár a köztévén ezzel kapcsolatban azt mondta: február 29., hétfő ugyanolyan tanítási nap, mint az év más napja, a magyar köznevelés minden intézménye ugyanúgy működik, az óvodák nyitva lesznek, az iskolákban lesz tanítás. A helyettes államtitkár arra kért minden gyermeket, hogy menjen iskolába, a szüleiket pedig arra, hogy engedjék el őket.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szerint a gyerekek „sztrájkba” vonása nem szakmai érdekeket szolgál, és adott esetben a diákokban félelmet is kelthet. A NOE elnöksége az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: az egyesület kiemelkedően fontosnak tartja a köznevelés megújítását, hiszik, hogy a jövő generációjának sikere a közoktatás minőségében rejlik. Hozzátették: érdekképviseleti munkájuk célja az, hogy a gyermekek nyugodt körülmények között tanulhassanak, jól felkészült pedagógusok segítségével egy olyan közoktatási rendszerben, amely rugalmas, gyermekekre szabott és képes megfelelni a kor kihívásainak.

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója lapunknak adott interjújában megköszönte a szülőknek a szolidaritást, de mint mondta, „sem én, sem a Tanítanék Mozgalom, sem pedig a Civil Közoktatási Platform nem szeretné a gyerekeket bármibe is belehúzni. A pedagógus példát mutat a viselkedésével. Amióta elkezdtük a tiltakozást, a gyerekek minden egyes nap jönnek hozzám az ötleteikkel. Azt szoktam mondani nekik, ha akarják, csinálják, én nem szólok bele, nem biztatom őket semmire, de az ellenkezőjét sem mondom”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.