Az emberek elsöprő többsége elutasítja Márki-Zay javaslatát a fegyverszállításról

A Mediaworks által megrendelt telefonos kutatás szerint tíz emberből kilenc elutasítja Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt elképzelését arról, hogy Magyarország fegyvert és katonákat küldjön Ukrajnába.

Forrás: MEDIAWORKS–HÍRCENTRUM2022. 03. 08. 12:21
null
Budapest, budafok. Máky-Zay Péter Kampánygyűlés. Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mediaworks megbízásából az Optimusz Direkt Marketing Kft. végzett telefonos felmérést. A marketing cég arról kérdezte a kutatásban résztvevőket, hogy egyetértenek-e Márki-Zay Péter javaslatával, miszerint Magyarországnak katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába.

A 97 262 válaszadóból az elsöprő többség (90,58 százalék) nem osztotta a baloldali miniszterelnök-jelölt álláspontját, és csupán 9,42 százaléka értett egyet Márki-Zay Péterrel.

A telefonos felmérést február 24. és március 5. között végezte el a kutatással megbízott cég.

Ismert, hogy a baloldali kormányfőjelölt a kampány utóbbi heteiben többször is támogatta az Ukrajnába történő fegyverszállítást. Márki-Zay előbb Gulyás Márton baloldali aktivista YouTube-csatornáján, a Partizánon ismerte el a háború kirobbanásakor, hogy kérésre fegyvert és katonákat küldene észak-keleti szomszédunkba. Később megváltoztatta álláspontját, és a rá jellemző módon vehemensen tagadta, hogy korábban fegyvert és katonákat is küldött volna a háborús övezetbe.

Márki-Zay Péter legutóbbi, nyíregyházi fórumán azonban ismét a fegyverszállítások fontosságát hangsúlyozta és a közönség előtt Orbán Viktor politikáját bírálta, aki nem engedte át a fegyverszállítmányokat hazánkon. A baloldal jelöltje mindezt egyenesen árulásnak nevezte, és vitatta a magyar kormány álláspontját, hogy a fegyverszállítások célponttá tennék Magyarországot. Mint ismert néhány napja Putyin, orosz elnök arra szólította fel az Ukrajnával szomszédos országokat, hogy „ne fokozzák a feszültséget”.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.