időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Az amerikai nagykövet ezúttal Cseh Katalinnal egyeztetett

Munkatársunktól
2022.12.09. 14:47 2022.12.09. 15:24
Az amerikai nagykövet ezúttal Cseh Katalinnal egyeztetett

Miközben naponta érkeznek hírek arról, hogy az Amerikai Egyesült Államokból befolyásolni akarják a magyar médiaviszonyokat vagy bírókat hívnak tárgyalni nagykövetségükre, David Pressman amerikai nagykövet Brüsszelben látogatta meg Cseh Katalint, a Momentum Európai Unióba delegált képviselőjét. Cseh Katalin hangsúlyozta, hogy 

„őszinte beszélgetésükben” felhozta a „kormánypropaganda és a médiaszabadság kérdését is”, mert szerinte a félretájékoztatás és az orosz propaganda terjedése hatalmas károkat okoz a társadalmi életben és a politika különböző szintjein. 

Ezenkívül szóba kerültek „a magyar kormány súlyos mulasztásai és kötelezettségszegései” az EU-s feltételességi eljárással összefüggésben, valamint egyetértettek abban is, hogy a svéd és finn NATO-csatlakozás most kulcsfontosságú, és azt a Magyar Országgyűlésnek minél hamarabb kell ratifikálja.

A baloldali politikus megszólalása illeszkedik abba a képbe, hogy demokrata adminisztráció a magyarországi médiaügyekbe akar avatkozni. Mint arról már lapunk beszámolt, ezek közül a legutóbbi eset a Telex.hu nevű baloldali internetes oldal támogatása, melyet egy olyan hivatal finanszíroz, ami mögött a washingtoni külügyminisztérium áll. A Telex most induló oktatóközpontját az amerikai DRL (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor) több mint 740 ezer dollárral (majdnem 300 millió forint) támogatja. A Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok és az amerikai Biden-kormányzat által is finanszírozott Internews nevű cég is igyekszik hálózatot kiépíteni hazánkban a függetlenség álcája mögé bújva. Ők jelenleg a LinkedIn nevű közösségi álláskereső portálon próbálnak főszerkesztőt toborozni a magyar divízióhoz.

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.