A szünetben is csúcsra járatja az iskolai érzékenyítést az LMBTQ-propaganda

A balliberális oldal által csak pride hónapnak nevezett nyári időszak alatt turbófokozatba kapcsolt az LMBTQ-propaganda. A Soros-hálózat több tagját is magukban foglaló szervezetek egyebek mellett arról tartanak képzéseket, hogy alsó tagozatos kisdiákokhoz miként lehet eljuttatni a genderideológiát.

Munkatársunktól
2023. 07. 15. 14:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyarat már gyakorlatilag rutinszerűen használja kampányidőszaknak az LMBTQ-propaganda, amely a gyermekvédelmi törvény rendelkezéseit megkerülve könnyebben érheti el a tanárokat és a diákokat különböző informális fórumokon. Az egyszerű felvonulásból úgynevezett pride hónappá duzzasztott melegfesztivál apropóján is olyan programok tucatjait szervezik az LMBTQ-szervezetek, amelyekben a homoszexuális, a transzgender és egyéb, nehezen meghatározható szexuális orientációkat igyekeznek mindennaposnak beállítani, vagy éppen vonzóvá tenni.

A tréningekről és felhasznált érzékenyítő anyagokról a PestiSrácok.hu (PS) készített összeállítást. Mint írták, a Meseország mindenkié című botránykönyvet jegyző Labrisz Leszbikus Egyesület több érzékenyítő tréninget is tartott az elmúlt hetekben. A meghívó alapján a workshop célja annak a kérdésnek a megválaszolása volt, hogy miként lehet akár már az alsós diákokhoz is bevinni az LMBTQ témát az iskolába, például meséken keresztül. Ehhez olyan anyagokból válogathattak, mint a Meseország Mindenkié – Foglalkozástervek pedagógusoknak című, 41 oldalas kiadvány, amelyben jellegzetes szereplők a homoszexuális Hamupipőke és a meleg királyfik. 

– A foglalkozás keretén belül a nemváltás kérdése is felmerült. Javasolják, hogy a tanár a Rubinpiros madár című mese alapján beszélgessen arról a gyerekekkel: 

„Mi lenne, ha fordítva alakult volna a mese, ha a mesehős egy férfi, aki nővé akar változni”. Ajánlják tovább eljátszani a gondolattal, hogy a fiúk lányok lesznek és fordítva, mondjuk egy napra. 

A tanóra fő feladataként a gyerekeknek reklámfilmet kell készítenie a két királyfi melegházasságáról – írta a PS.

A portál felidézte, hogy a Befogadó terek elnevezésű kétéves projektben a genderlobbi az egész országban érzékenyíti a pedagógusokat. Az Amnesty International Magyarország, a Háttér Társaság, a Labrisz, valamint a pride-ot is szervező Szivárvány Misszió Alapítvány közreműködésével futó programra 180 ezer eurót, azaz durván 67 és fél millió forintot biztosított az Európai Bizottság. Eddig Győrben, Kecskeméten, Szegeden és Budapesten indítottak el ilyen tréningeket.

Az 16 órás módszertani képzéseken egyebek mellett azt szorgalmazzák, hogy az osztálytermekben, valamint a folyosókon a hagyományostól eltérő családformát és nem heteroszexuális embereket ábrázoló képeket tegyenek ki. Ugyancsak az ajánlások között szerepel, hogy a tanároknak és az iskola vezetésének azon a néven és biológiai nemen kell hivatkozniuk a gyermekekre, amit ők választanak maguknak.

A tanári kézikönyvben található gyakorlat sem éppen a hagyományos értékekre nevelnek. Az egyik feladatban a gyerekeknek szerepkártyákat kell húzniuk, majd eljátszaniuk a vázolt szituációt. – 17 éves gimis lány vagy Budapestről. Imádsz táncolni és olvasni, érettségi után külföldön szeretnél továbbtanulni. A szerelem egészen addig nem érdekelt, amíg tavaly nyáron egy táborban megismerkedtél egy lánnyal, akivel azóta is együtt jártok – áll az egyik kártyán. Egy másikon azt az instrukciót kapja a diák, hogy „19 éves meleg fiú vagy, akit nagyon érdekel a politika és a közügyek. Már két éve vagy aktivista egy helyi LMBTQI-szervezetben, és jogot szeretnél majd tanulni, hogy majd egy jogvédő szervezetnél helyezkedhess el”. Egy harmadik egy nagyanyjával élő transznemű tinédzserről szól, aki a nemátalakító műtétre gyűjt.

A Befogadó Terek program és LMBTQ-szervezetek iskolai érzékenyítő programjai kapcsán 

a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom az iskolákat működtető Klebelsberg Központhoz fordult, azt sérelmezve, hogy a genderlobbi szervezetek a hatályos jogszabályok ellenére beviszik az iskolákba az LMBTQ ideológiát, amivel összezavarják a hagyományos nemi szerepeket és súlyosan veszélyeztetik a gyermekek egészséges lelki és szellemi fejlődéshez való jogát. 

Borítókép: A Labrisz Leszbikus Egyesület tagjai (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.