Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Itt van Karácsony Gergely beismerése: nem akar békét Ukrajnában

A főpolgármester szavaiból úgy tűnik, nem törné magát azon, hogy lezárja a háborút.

Forrás: Mérce2024. 06. 06. 15:18
Karácsony és Dobrev

„Félsz ekkora kutyától?” :D
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról lapunk beszámolt, munkatársunk kérdésére Karácsony Gergely nem volt hajlandó elmondani, hogy mi az ő, illetve az ő általa képviselt balliberális közösség megoldási javaslata a háborúra. Azonban a Mércének adott interjúból kiderült, ugyan nincsenek ötletei a konfliktus lezárására, a békekötés kérdése számára még csak nem is prioritás.

Mint fogalmazott, olyan nincs, hogy egy ország megtámad egy másik országot, és mi anélkül akarunk békét teremteni, hogy kétségbe vonnánk azt a jogot, hogy egy ország megvédhesse a saját területi integritását. 

Szerintem ezen az áron nem lehet békét teremteni

 – hangsúlyozta a hírportálnak. Emlékezetes, a főpolgármester tavaly májusban nagy port vert fel háborúpárti kijelentésével az ATV stúdiójában.

Éppen egy háborúban állunk

– hangoztatta Oroszországra és a 3-as metró kocsijait felújító cégre utalva. A műsorvezető még ki is akarta javítani a regnáló főpolgármestert, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy azt gondolja, hogy háborúban állunk az oroszokkal. Lapunknak azonban már nem volt hajlandó kifejteni, mi az álláspontja az ügyben.

Először viccelődéssel próbálta hárítani a kérdéseket, majd letagadta korábbi háborús kijelentését.

Arra, hogy Gyurcsány Ferenccel szokott-e a háborúról beszélni, azt mondta, hogy ez butaság. A főpolgármester azzal próbált menekülni a helyzetből, hogy neki főpolgármesterként semmi köze ehhez, és a kampányának nem része az, hogy Putyint rábeszélje a háború befejezésére.

A Századvég Intézet alkotmányjogásza lapunknak rámutatott: az európai parlamenti (EP-) választásokon nemcsak pártlistákra, hanem egyúttal háborúra vagy békére is szavazunk. Vannak pártok, amelyek nyíltan háborúpárti álláspontot képviselnek, fegyvereket és katonákat küldenének Ukrajnába. Ifjabb Lomnici Zoltán hangsúlyozta, 

a szomszédunkban háború dúl, minden nappal egyre több élet veszik oda, a gazdaság egyre-másra kapja a gyomrosokat, a baloldal pedig még mindig háborúba sodorná az országot, mit sem törődve fiatal­jaink életével és azzal a súlyos történelmi teherrel, amelyet az elmúlt évszázadban kénytelenek voltunk magunkkal cipelni. 

– Elvakítja őket a politikai haszonszerzés és a hatalom újbóli megkaparintásának vágya, amiért cserébe nekik semmi sem drága – húzta alá az alkotmányjogász.

Borítókép: Karácsony Gergely és Dobrev Klára (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.