Új funkciót vezet be a legnépszerűbb videómegosztó portál

A YouTube tanúsítvánnyal látja el az orvosok és más egészségügyi dolgozók által az oldalra feltett videókat, hogy a felhasználók könnyebben jussanak megbízható egészségügyi tartalmakhoz.

Forrás: MTI2022. 10. 28. 12:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazolási tanúsítványt – melyhez a diploma meglétét is ellenőrzik – orvosok mellett nővérek, ápolók, valamint mentálhigiénés szakemberek és intézmények is kérhetik.  

A videómegosztó a lépést azzal indokolta, hogy a többi között ezzel is igyekeznek visszaszorítani a félretájékoztatást a témában.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban sok hamis vagy félrevezető információ terjedt el az interneten. 

A YouTube-ot tavaly több bírálat is érte, amiért teret engedett a Covid–19 elleni vakcinákat támadó összeesküvés-elméleteknek, tévhiteknek és álhíreknek, illetve olyan videók közzétételét engedélyezte, melyek ellentmondtak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásainak. Ezt követően a videómegosztó tavaly szeptemberben több bírált tartalmat is törölt az oldalról.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.