Ezt hozta össze a Műszaki és a német óriás

Mintegy 700 millió forintból fejlesztett elektronikus fékvezérlő rendszert a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel konzorciumban, amelyhez 485 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Új Széchenyi Terv pályázatán – közölte a vállalat az MTI-vel.

LM
2015. 04. 01. 7:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a 2012-ben indult projekt során egy elektronikusan vezérelt, elsősorban nehéz haszonjárművekben alkalmazható fékrendszer prototípusa készült el. A legnagyobb hozzáadott érték a projektben az új, modellalapú tengelyterhelés-meghatározás és szabályozás, valamint szabályozási eljárás, amire elsősorban a haszongépjárművek biztonságát szabályozó új uniós előírások miatt volt szükség – írja a vállalat.

A kifejlesztett termék prototípusa olyan műszaki újdonsággal rendelkezik, amely befolyásolja a Knorr-Bremse termékportfóliót és a vállalatcsoport termékstratégiáját is – hangsúlyozzák a közleményben.

A cég csaknem 20 éve van jelen Magyarországon, a vállalatcsoport csaknem 2000 munkavállalót foglalkoztat budapesti és kecskeméti telephelyein. Ezenfelül a vállalat a Volánnal is visz közös projekteket.

A nyilvános cégadatok szerint a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. értékesítési árbevétele 2013-ban 39,8 milliárd forint volt, 400 millióval meghaladva az egy évvel korábbit. A cég 6,4 milliárd forint adózott eredményt ért el 2013-ban, a 2012-es 3,5 milliárd forint után.

A Knorr-Bremse a haszongépjárművek fék- és vezérlőrendszereinek vezető beszállítója, termékeivel ellátja a világ összes nagy gyártóját. A cég gyártó-, értékesítő- és szervizbázisai csaknem 30 országban, több mint 90 telephelyen vannak jelen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.