Ha valaki házi pálinkát szeretne inni, tulajdonképpen két megoldás közül választhat. Vagy beszerez egy üstöt, és a rendelkezésére álló gyümölcsből maga készít tömény italt, vagy úgy dönt, hogy inkább szakavatottra bízza az előállítást, és bérfőzdébe viszi a cefrét. Utóbbinak egyre nagyobb a népszerűsége – erre lehet következtetni a hivatalos adatokból. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kérdésünkre azt közölte, hogy idén fél év alatt összesen majdnem másfél millió liter ötvenfokos pálinkának megfelelő párlatot készítettek az ország bérfőzdéi.
Készülhetnek a cégek, már elérhetők a csökkentett kamatú beruházási hitelek
November elsejétől a Széchenyi-kártya-program beruházási típusú hiteltermékei esetén az ügyfelek által fizetendő éves kamat 3,5 százalékra csökkent.