Markáns növekedésről jelentett a 4iG vállalatcsoport

A harmadik negyedévben is kitartott a 4iG lendülete, így a cégcsoport kiemelkedő üzleti eredményeket tett közzé az IFRS szerinti konszolidált beszámolójában.

Magyar Nemzet
2020. 11. 27. 20:15
null
A társaság papírjait hét éve vezették be a tőzsdére Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján olvasható gyorsjelentés szerint az informatikai vállalatcsoport árbevétele 2020 első kilenc hónapjában 33,5 milliárd forint volt, ami éves összevetésben 34 százalékos növekedést jelent.

A társaság üzleti eredményessége szintén jelentősen javult: az adózott eredmény 1,87 milliárd forintot ért el – amely 11 százalékkal haladja meg az előző évit, míg az EBITDA 2,81 milliárd forintra emelkedett, amely 13 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakában elért pénzügyi és értékcsökkenési leírások előtti eredménynél.

A 4iG Nyrt. debreceni irodaavató ünnepsége az Agóra irodaházban. A képen Linczényi Aladin, 4iG általános vezérigazgató-helyettes (balra) és Barcsa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere (jobbra) Fotó: 4iG

A menedzsment várakozásai szerint teljesíti a cégcsoport az idei évre kitűzött növekedési célokat, melynek köszönhetően a 4iG 25 éves fennállásának legeredményesebb évét zárhatja 2020-ban – emelte ki a tőzsdei cég. Megállapították: a megnövekedett keresletnek és a társaság rugalmas működésének köszönhető, hogy a 4iG Nyrt. az esztendő harmadik negyedévében kiemelkedő üzleti sikereket könyvelhetett el.

Az év második felére a részvénytársaság organikus fejlődésének és akvizícióinak eredményeként Magyarország második legnagyobb informatikai cégcsoportjává vált, miközben megőrizte növekedési dinamikáját, sőt továbbra is aktív emelkedési szakaszában van.

Néha a hatóságok sem kezelik kellő komolysággal az interneten elkövetett bűncselekményeket Fotó: Ujvári Sándor

Ez annak is köszönhető, hogy a hazai és nemzetközi technológiai vállalatokat alapvetően nem érintette negatívan a koronavírus-járványt követő gazdasági visszaesés, bizonyos informatikai szegmensekben pedig (például a blockchain és a mesterséges intelligencia alapú fejlesztések, a távoli üzemeltetés, digitalizáció területén) a megrendeléseket inkább katalizálta a pandémia.

A 4iG más területeken is jelentős fejlődésről adott számot. Így például jelezték, hogy a 2020. szeptember 30-i árbevétel és 2020-as év összesített szerződésállományának értéke már meghaladta az 51 milliárd forintot. A robusztus növekedést támasztja alá az is, hogy a cégcsoport munkavállalói létszáma közel hétszáz főre nőtt a jelentési időszak végére, míg a gyorsjelentés megjelenésekor az alkalmazottak száma már megközelítette az ezer főt.

Vannak innovatív informatikai szakemberek, ám kevesen tudnak róluk Fotó: Kurucz Árpád

Minden ok megvan a bizakodásra, hiszen az iparággal kapcsolatos várakozások szerint az informatikai, illetve technológiai szektor töretlenül fejlődhet, a megváltozott gazdasági környezet pedig újabb megbízásokat és akvizíciós lehetőségeket hozhat a 4iG főbb működési szegmenseiben.

A lapunknak küldött közlésükben azt is jelezték: azon dolgoznak, hogy a negyed évszázados fennállású társaság vezető iparági szereplővé váljon az üzemeltetés, a szoftverfejlesztés, a blockchain, a mesterséges intelligencia fejlesztése, valamint a digitalizációs technológiák, az Ipar 4.0 területein.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.