Nemzetközi sikert ért el a magyar repülőgépgyártó

Fontos engedélyeket szerzett meg a Magnus Aircraft, mérnökei pedig a helyből felszálló mentőrepülőgép terveivel arattak sikert.

2020. 12. 07. 12:35
null
Akkumulátort cserélnek Magnus elektromos gépén egy hazai bemutatón Fotó: MTI/Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeresen teljesítette és ezáltal megszerezte a Magnus Aircraft a német DULV által kiadott, maximum 600 kilogrammos felszálló tömegű ultrakönnyű engedélyt a Fusion 212 repülőgépcsaládra. Ennek az engedélynek köszönhetően

a Fusion 212 Premium és Business repülőgép a legmagasabb komfortfokozattal kompromisszummentesen érhető el a megrendelőknek.

Magyarországon elsőként a Magnus mint repülőgépet tervező vállalat szerezte meg az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökség jóváhagyását a tervezési eljárásaira – közölte a cég lapunkkal.

Akkumulátort cserélnek a Magnus elektromos gépén egy hazai bemutatón
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A Magnus fiatal mérnökei ráadásul nemrég komoly nemzetközi sikert értek el egy különleges légijármű tervezésével.

A brit Királyi Repüléstudományi Intézet által meghirdetett versenyen elektromos hajtású, függőleges fel- és leszállásra képes járművel vettek részt. Az Orca nevű betegszállítót hét elektromos rotor hajtja, amelyek közül az első kettő forgatható, így ezek az emelésbe és a gép előrehaladásába is besegítenek.

A kéttonnás gép összességében nagyjából 300 kilogrammnyi hasznos teher szállítására alkalmas, és legalább 110 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel. A fiatal tervezőkből álló pécsi csapat – név szerint Varga Soma, Koltai Zsolt, Matyus Ákos, Rabovszky Gábor és Pieczarka Péter – a Magnus Aircraft munkatársai – közölte a Bama.hu.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.