Kiemelkedő eredményt ért el az Opus az idei év első kilenc hónapjában

A tavaly év végi bázisadatokhoz képest konszolidált szinten csaknem ötvenszázalékos növekedés mellett közel felével több, mintegy 822,8 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 280,6 milliárd forint saját tőkével zárta az idei háromnegyed éves időszakot az Opus Global Nyrt. – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az IFRS szerinti konszolidált jelentésében a tőzsdei társaság. A teljes átfogó eredménye 23,6 milliárd forint lett, amely háromszoros emelkedést jelent a féléves teljesítményhez képest.

Forrás: SAJTÓKÖZLEMÉNY2021. 12. 15. 18:04
Forrás: OPUS GLOBAL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2021 első kilenc hónapját már nagymértékben érintette a kritikus energiahelyzet és az alapanyagok ugrásszerű áremelkedése, de ennek ellenére a vállalatcsoport 9,3 milliárd forint konszolidált üzemi eredményt (EBIT) produkált, míg a konszolidált EBITDA-szinten majd 26,5 milliárd forintot ért el. Az Opus-csoport idei harmadik negyedéves konszolidált adózott eredménye 23,8 milliárd forint, mely a tavalyi ugyanezen időszakhoz képest 20,8 milliárd forintos eredményjavulást jelent a cégcsoportnál.

Az eredmény a csoport teljes portfólióját megvizsgálva több szempontból is kiemelkedő, azonban az egyik legfőbb tényezőként kell említeni azt, hogy a 2021. harmadik negyedéves konszolidáció során az az idén kiépített energetika szegmens társaságainál nem a teljes év, hanem csak az akvizíció napját követő időszak, vagyis az Opus Tigáz Zrt. esetében csak hathavi, az Opus Titász Zrt. esetében pedig csupán egy, a szeptemberi hónap eredménye került bevonásra.

A jelentés kitér a koronavírus okozta gazdasági helyzetre is: a turizmus szegmens továbbra is a pandémiás helyzet okozta jelentős korlátozások mellett üzemelt. A veszélyhelyzeti korlátozások következtében elrendelt üzemszünet miatt a beszámolási időszakban csaknem 250 ezer vendégéjszaka esett ki, ennek ellenére az év első kilenc hónapjában a Hunguest Hotels Zrt. a kétszer olyan hosszú üzemszünet mellett is képes volt jelentős, pozitív EBITDA-eredményt realizálni a tavalyi évhez képest.

Az Opus-csoport saját tőkéje több mint 23 százalékkal növekedett a tavaly év végi adatokhoz képest, így a beszámolási időszak végén a vállalatcsoport sajáttőke-értéke 280,6 milliárd forint – olvasható a sajtóközleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.