A lakossági és a vállalkozói ügyfelek egyaránt viszik a kölcsönöket

A Magyar Bankholdinghoz tartozó MFB Pontok az elmúlt hét év során közel 37 ezer hitelkérelmet dolgoztak fel. Ebből csaknem 27 ezer lakossági ügyfél és vállalkozás összesen 420 milliárd forintot meghaladó összegű támogatásban részesült, ezzel segítve azok helyzetét. A Magyar Fejlesztési Pontokon (MFB) a 2014–2020-as finanszírozási ciklusban elérhető EU-s források kétharmadát a bankcsoporthoz tartozó bankok helyezték ki.

Magyar Nemzet
2022. 10. 04. 12:52
bankholding
Budapest 2021.04.04. Magyar Bankholding (MBH) Takarék Bank épülete foto: Kallus György/Világgazdaság Fotó: Kallus György/Világgazdaság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MFB Pontok hálózatának 2016-os létrehozása óta minden három forintból kettő a Magyar Bankholding Csoporthoz tartozó tagbankok közvetítésével jutott el az ügyfelekhez kedvezményes hitel vagy vissza nem térítendő támogatással kombinált hitel formájában. A hitelként működő, európai uniós forrású visszatérítendő támogatások csaknem 800 milliárd forintos keretösszegéből a Takarékbank Zrt. a folyósítások 30 százalékát, a Budapest Bankkal egyesült MKB Bank Nyrt. pedig 24 százalékát tudhatja a magáénak – jelentette be közleményében a Magyar Bankholding.

A Magyar Bankholding által közvetített támogatások 50 százaléka a hazai vállalkozások versenyképességének növelését, 20 százaléka pedig az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérést segítette. Ezen felül a támogatások 15 százaléka a Covid–19 világjárvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került, a válság által leginkább sújtott ágazatokban működő vállalkozások megerősítését célozta.


A kérelmek fele-fele arányban oszlottak meg a lakossági ügyfelek és mikro-, kis- és középvállalkozások között. Tekintettel arra, hogy az átlagos támogatási összeg jóval magasabb volt a vállalkozások esetén, így a folyósítások összegének több mint 90 százaléka ehhez az ügyfélkörhöz került. A Magyar Bankholdinghoz tartozó MFB Pontok az ország szinte minden szegletének fejlődését segítették, a legtöbb forrást a Közép-magyarországi és a Dél-alföldi régióban helyezték ki.

– Bár a 2014–2020-as ciklus a lezáráshoz közelít, jelenleg is dolgozunk a befogadott ügyletek bírálatán és az elbírált ügyletek folyósításán. Holding szinten továbbra is azon leszünk, hogy élen járjunk az olyan támogatások kihelyezésében, amelyekkel a vállalkozások és magánszemélyek minél szélesebb körben, könnyen elérhető módon, gyorsan és kedvező feltételekkel juthatnak forrásokhoz – fűzte hozzá Ginzer Ildikó, a Magyar Bankholding standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

 

A Magyar Bankholding tagbankjai az MFB Pont hálózatát országos lefedettséggel, 474 helyszínen üzemeltetik.

 


Borítókép: Magyar Bankholding (MBH) Takarékbank épülete (Fotó: Kallus György/Világgazdaság)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.