Új szálloda épül a debreceni repülőtér mellett

A világ egyik vezető hotelüzemeltető vállalata nyit új létesítményt második legnépesebb városunkban.

2023. 10. 22. 14:30
null
Debrecen, 2020. április 6. A COVID-19 koronavírus-világjárvány és következményei miatt a WIZZ Air légitársaság 2020. április 24-én kiadott közleményében bejelentette, hogy felfüggeszti debreceni bázisának működését. Földre kényszerült flottájának egy része a Debrecen Airport területén parkol. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Debrecen idegenforgalma elérte a Covid-járvány előtti szintet, így nem csoda, hogy valóságos szállodaipari boom van az új hotelek építése terén. Nemrég adták át a Mercure Debrecen Hotelt, javában folyik a Református Kollégium melletti, a Mester utcai, valamint egy debrecen-józsai szálloda építése. A napokban pedig bejelentették, hogy az Accor, a világ egyik vezető szállodaüzemeltető vállalata – nem mellesleg a Mercure-t is ők építtették – nyit a debreceni repülőtér közvetlen közelében új Ibis Styles szállodát, amely 2025-től fogad majd vendégeket. Így budapesti Liszt Ferenc-reptér után itt is megnyílik egy repülőtérhez kötődő hotel. Az Accor Kelet-Magyarország egyik legnagyobb befektetési és fejlesztési csoportjával, a Xangával kötött megállapodást a hotel felépítésére. A szálloda a reptér közvetlen közelében, Debrecen Tégláskert nevű városrészének közelében épül majd fel. 

A hotelépítés szerződésének bejelentésekor elhangzott, hogy a Xanga több mint két évtizede foglalkozik kulcsrakész ipari és logisztikai létesítmények bérbeadásra történő fejlesztésével. Számos nemzetközi cég számára tette lehetővé, hogy Debrecenbe telepítse üzleti tevékenységét. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér korábbi üzemeltetőjeként a cégcsoport mindig is elkötelezett volt a környék infrastruktúrájának fejlesztése iránt. Az elmúlt évtizedben ott kialakított több mint harmincezer négyzetméternyi cargo, logisztikai és irodaterület mellett most a repülőtér üzleti környezetét bővítik egy új szállodával, amelyre a város élénk gazdasági élete miatt egyre nagyobb szükség van.

Az új szálloda négyemeletes lesz, húsz apartmannal és 73 kényelmes szobával. A vendégeket étterem, bár és kávézó is várja, az üzleti ügyekben utazóknak pedig tárgyaló helyiségeket bocsátanak rendelkezésre. 

A döntés bejelentése kapcsán a debreceni polgármesteri hivatal honlapján olvasható közlemény szerint Debrecen jól ismert oktatási és kulturális centrum, a keleti régió legfontosabb gazdasági központja, számos nemzetközi vállalat otthona. Az elmúlt években a város rengeteg nagyszabású regionális, országos és nemzetközi kulturális, sport- és üzleti rendezvénynek adott otthont. Debrecen a régió gazdasági fejlődésének motorja: 2015 óta közel 18 500 új munkahely jött létre, és több mint 12 milliárd euró működőtőke érkezett a városba, köztük a BMW Group új, ipar 4.0-s iFactoryje. 

A város fejlődése a nemzetközi szakértők figyelmét is felkeltette, hiszen a Financial Times 2021-ben Debrecent a világ első tíz városa közé sorolta az összesített külföldi működőtőke befektetések kategóriájában. 

A debreceni nemzetközi repülőtér Magyarország második legfontosabb ilyen repülőtere, dinamikusan növekvő utasforgalommal. A rekord utasszám 2019-ben, a Covid–19-járvány előtti utolsó évben volt, amikor a repülőtéren hatszázezer utas fordult meg. A 2022-ben regisztrált utasok száma meghaladta a 250 ezret, a 2023-ra várható utasszám 300 ezer. Iparági becslések szerint az utasforgalom 2025 körül állhat vissza a 2019-es szintre, 2030-ig pedig elérheti a 1,5-2 milliót.

Borítókép: A debreceni reptér mellett építi fel az Accor az új négyemeletes hotelt (Fotó: MTI/Oláh Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.