A baloldal szerint Joe Biden bevándorlási politikája szítja az antiszemitizmust

A baloldali médiának is kezd leesni, hogy van összefüggés a kontrollálatlan bevándorlás és a fokozódó antiszemitizmus között. Most épp a Washington Post csodálkozott rá a nyilvánvalóra.

2023. 12. 27. 16:04
null
New York, 2023. november 10. Diákok tiltakoznak a Gázai övezetben zajló izraeli katonai mûveletek ellen New Yorkban 2023. november 9-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint legalább 240 embert elraboltak, és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az övezet ellen elindított izraeli hadmûveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta a tízezret. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok muszlim népessége másfél évtized alatt csaknem megduplázódott, jórészt a bevándorlási politikának köszönhetően. A migránsok közül sokan Amerikában is a hazájuk iszlamista, kompromisszumokat elutasító politikáját képviselik, és ahogy nő a létszámuk, úgy erősödik a befolyásuk is. Az első és második generációs bevándorlóknak – akik 2017-ben az amerikai muszlim népesség mintegy háromnegyedét tették ki – komoly szerepük volt az elmúlt hetek Izrael-ellenes tüntetéseinek megszervezésében.

 

A muszlim nemzetekből származó menekültek gyermekei szervezték a tüntetések nagy részét, ami a fiatal amerikaiak új generációjának politikai ébredését bizonyítja, akik segítenek formálni az amerikai közvéleményt a közel-keleti tűzszünet támogatása érdekében

− számolt be róla a Washington Post karácsony napján, pozitív példaként említve az egyetemeken a palesztinok mellett kampányoló első vagy második generációs muszlim bevándorlókat – és gondosan kikerülve, hogy hőseik elfogadhatónak tartják a Hamász palesztin terrorszervezet Izrael elleni, október 7-i támadását, annak minden borzalmával együtt.

Míg a hetvenes évektől az ezredfordulóig a muszlim migránsok inkább csak bizonyos államokban, főleg New Yorkban, Kaliforniában, Michiganben telepedtek le, ma már sokkal inkább az ország több részen van számottevő muszlim lakosság, amelynek igen nagy része fiatal.

Országszerte nőtt a muszlim gyülekezetek száma, tagjaik száma pedig sok helyen megduplázódott az elmúlt két évtizedben – írja a baloldali lap.

A muszlim lakosság legnagyobb része pedig a palesztinok pártját fogja a gázai konfliktusban, és kritizálja a Biden-kormányzat Izraelt segítő lépéseit. A helyzetet súlyosbítják a közösségi médiában terjedő, sok esetben manipulált videók a gázai áldozatokról, illetve az olyan szervezetek befolyása, mint az egyiptomi Muzulmán Testvériséghez köthető Muszlim Diákok Szövetsége (Muslim Studets Association), amely igen aktív az amerikai egyetemeken – mutat rá a Breitbart amerikai hírportál.

Mivel jövőre elnökválasztás lesz, a muszlim szavazók pedig egyre többen vannak, és tűzszünetet követelnek, ez rányomhatja bélyegét az Egyesült Államok Izrael-politikájára is.

Borítókép: Diákok tiltakoznak a Gázai övezetben zajló izraeli katonai műveletek ellen New Yorkban 2023. november 9-én (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.