Az örömet keresik az alkotásban

Az idei nyáron is sok alkotótáborba mehet, aki szeretné kibontakoztatni a tehetségét. De nem mindegyiket vezeti olyan művész, aki remek pedagógus is egyben.

2019. 07. 27. 11:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei nyáron is sok alkotótáborba mehet, aki szeretné kibontakoztatni a tehetségét. De nem mindegyiket vezeti olyan művész, aki remek pedagógus is egyben. Rómer Ilona, aki már hatodik alkalommal szervezi meg a Szarvasi Pasztelltábort, ilyen. A különleges egyéniségű művész tanár 1986-ban kezdett rajzot tanítani általános iskolában, az első kiállítása pedig 1990-ben volt Budapesten, azóta kiállító művész. Először akvarelleket készített, a pasztell, ami átmenet a rajz és a festészet között, később jött. 1996-ban alapította a magán pasztellfestő-iskoláját.

– Sokan jönnek olyanok is hozzám, akik egy betegségből éppen felépülőben vannak. Nekik általában szükségük van egy olyan alkotótevékenységre, ami örömöt jelent. De itt van most ebben a táborban Dani is, aki értelmi fogyatékos. Kiderült, hogy nagyon jól tudunk együttműködni, gyönyörű képeket fest, voltak kiállításaink is. Egyébként a Baltazár Színházban dolgozik színészként már huszonegy éve – fejtegette lapunknak Rómer Ilona. Több nyugdíjas tanítványa is van, de persze sok diák is felkeresi. Egyik tanítványa, aki rengeteg rajzversenyt megnyert, most azért gyakorol sokat ebben a táborban, mert mesekönyv-illusztrátor szeretne lenni.

Rómer Ilona művésztársakat is szívesen tanít, idén például Szőcs Ildikó erdélyi textilművésszel ismerteti meg a pasztell technikáját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.