Utolsó online eseményét tartja a Musical Neked Klub

Szerda este véget ér a Musical Neked Klub online sorozata; a beszélgetés alkalmával az 1950-es évektől napjainkig mutatja be a musical történetét Galambos Attila dalszövegíró és Szente Vajk, a sorozat házigazdája.

Magyar Nemzet
2021. 04. 26. 17:28
null
Galambos Attila dalszövegíró Fotó: Wikipédia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két művész a sorozat első adásában a musical történetének első időszakát ismertette meg a nézőkkel, ezúttal pedig az 1950-es évektől napjainkig terjedő időszak izgalmas zenetörténeti fejleményeit mutatják be a műfajon belül.

Mint írják, a sorozat valamennyi epizódja elérhető a Musical Neked YouTube-csatornán.

A szerdai beszélgetésen olyan kérdésekről esik szó, mint hogy hogyan vált filmes műfajjá a musical, továbbá különbözik-e, és ha igen, miben, a színpadra állított és a filmen ábrázolt musicalek dramaturgiája. Szó lesz arról is, hogy adhat-e többet a nagy filmes klasszikusokhoz képest egy-egy színpadi újraértelmezés a mai kor nézőinek. Az érdeklődők megtudhatják, hogy milyen műfaji elveknek kell megfelelniük a ma születő, új zenés műveknek. Az esemény végén ezúttal is a nézők által feltett kérdések szervezik majd a beszélgetést.

Galambos Attila dalszövegíró, drámaíró, műfordító
Fotó: Wikipédia

A musical története, 2. rész: az '50-es évektől napjainkig című 45 perces beszélgetés ismét a Zoom alkalmazásban lesz követhető április 28-án, szerdán 20 órától. A részvétel ingyenes és előzetes regisztrációhoz kötött, a résztvevők száma limitált.

Az érdeklődők az [email protected] e-mail címen kérhetik a belépési kódot a szervezőktől.

A beszélgetőtárs és a házigazda

Galambos Attila dalszövegíró, drámaíró, műfordító nevéhez számos musical magyar fordítása fűződik, például Az Operaház Fantomja, a Rómeó és Júlia, az Apáca show, a Producerek, a Vadregény, a Virágot Algernonnak. A Pendragon-legenda zenei változatának, amelyet a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában mutattak be, szintén ő írta a szövegét.

Szente Vajk Jászai Mari-díjas színész, drámaíró olyan külföldi darabokat adaptált hazai színpadokra rendezőként, mint a Hello, Dolly!; a Shrek, a musical vagy az Apáca Show.

Galambos Attila és Szente Vajk számos közös produkciót jegyeznek, például a Csoportterápiát, a Poligamyt és a Meseautót. Juhász Levente zeneszerzővel együttműködve hozták létre a budapesti József Attila Színházban bemutatott Macskafogó című darabot és a kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban bemutatott A beszélő köntös című produkciót. A szerzőgárda legújabb közös műve a Puskás, a musical.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.