időjárás -4°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo
Egyre többen szorulnak rá a Regőczi-alapítvány segítségére

Divat és támogatás

Magyar Nemzet
2022.12.02. 14:19 2022.12.02. 14:22
Divat és támogatás

Jótékonysági gálát rendeztek a Covid-árvákat segítő Regőczi-alapítvány javára csütörtökön a Magyar Nemzeti Múzeumban. A rendezvényen ruhakollekciókra licitálhattak a meghívott vendégek.

Az eseményen köszöntőt mondott Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke, aki az alapítvány munkáját bemutatva felidézte: több mint másfél éve jött létre az alapítvány azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. Az alapítvány olyan támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll, és képes magáról gondoskodni – hangsúlyozta.

ÁDER János; HERCZEGH Anita
Herczegh Anita, Áder János korábbi köztársasági elnök felesége, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke beszédet mond az alapítvány javára rendezett jótékonysági gálán. Fotó: Kovács Attila


Hozzátette: amikor az alapítvány megkezdte munkáját, négyszáz-ötszáz gyerek szorult támogatásra, mára a számuk meghaladta az 1300-at. Ez azt jelenti, ha gyermekenként csak havi ötvenezer forint segítséget szeretnének adni, akkor is évente nagyságrendileg nyolcszázmillió forintot kellene összegyűjteni az alapítványnak – mutatott rá. Mint mondta, a feladat ma sokkal nagyobb, mint amikor férjével, Áder Jánossal elhatározták az alapítvány létrehozását. A háborús időszak, valamint a gazdasági helyzetből adódó nehézségek miatt egyre többen szorulnak rá a segítségre – tette hozzá.

Ez nem bizonytalanított el bennünket, hanem inkább megerősített abban, hogy ezt az alapítványt létre kellett hozni

 – hangsúlyozta.

Kovácsné Dobor Dorina kollekciójának bemutatója. Fotó: Kovács Attila

A jótékonysági esten bemutatott ruhakollekciókat Hampel Katalin és Kovácsné Dobor Dorina divattervezők készítették.

A jótékonysági gálát L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója nyitotta meg, aki nemes feladatvállalásnak nevezte a Regőczi-alapítvány tevékenységét.

Borítókép: Hampel Katalin kollekciójának bemutatója a Covid-árvákat segítő Regőczi-alapítvány javára rendezett jótékonysági gálán a Magyar Nemzeti Múzeumban (Fotó: MTI/Kovács Attila)


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.