időjárás 17°C Malvin 2023. október 1.
logo
Egy régi titkot is elárultak

A Várkert Bazárban ünnepli tízéves születésnapját a Kelemen Kabátban + videó

Magyar Nemzet
2023.06.08. 17:31
A Várkert Bazárban ünnepli tízéves születésnapját a Kelemen Kabátban + videó

A Kelemen Kabátban zenekar a tőlük megszokott látványvilággal és persze a jól ismert slágereikkel ünnepli tizedik születésnapját egy a kerek évfordulóhoz méltó helyszínen, a Várkert Bazárban június 10-én.

Az elmúlt tíz évben sok minden történt a zenekarral: a rádiók több slágerüket is folyamatosan játsszák, a hazai fesztiválok állandó résztvevői lettek és két kislemez mellett megjelent négy albumuk, rajtuk olyan slágerekkel, mint például a Maradjatok gyerekek vagy a Nyári dallam. A történetük 2013-ban kezdődött, amikor megalapították a zenekart az énekes Horváth Boldi és testvére, Gáspár, azaz Jumodaddy, valamint M-Papa.

Kelemen Kabátban
Gajdacsi Gábor gitáros és Horváth Boldi énekes, a Kelemen Kabátban tagjai
Fotó: Kelemen Kabátban

Népszerűségük az egyediségükben rejlik, nem szerették volna, ha bárkihez hasonlítgatják őket, vállalták azt a zenei irányt, amit magukénak éreztek.

Nem vagyunk hajlandóak magunkat kategóriák közé sorolni, hanem a színességben vonultatjuk fel az egész fegyverarzenálunkat. Ezzel szeretnénk bemutatni azt, hogy nehezen bár, de lehet akár személyes, akár a közösségi élet síkján is egyedinek lenni. Mi azt szeretnénk, ha a közönségünk válna olyanná, aki nem kategorizál, és nem szeretne óhatatlanul valahová elhelyezni minket és senki mást sem. A zenénkben sok a humor, de sok komoly üzenet is van benne, és nagy hangsúlyt kap a jó minőségű zene. Nem szeretnénk sem túl sokat, sem pedig túl keveset mondani. Nem szeretnénk sem mainstream, sem underground dolgot csinálni, egyszerűen csak zenélünk és az pont olyan, amilyen 

– fogalmazta meg a zenei producer, Boldi testvére, Horváth Gáspár.

És hogy miért lettek Kelemen Kabátban? „Erről eddig nem sokat beszéltünk, de a névadónk valójában az egyik gimnáziumi osztálytársam volt, akit Kelemennek hívtak. Egyszer kabátban ült az első padban, és amikor megláttuk, mondtuk, hogy „nézzétek, a Kelemen kabátban van!”. Ez annyira megtetszett nekünk, hogy ezt a nevet adtuk az éppen akkor alakuló formációnknak. Külön érdekesség, hogy az osztálytársunk azóta katolikus pap lett, és az egyik újbudai plébánia kormányzója” – mesélte el Boldi.

Borítókép: A Kelemen Kabátban a Várkert Bazárban ünnepli tízéves fennállását (Fotó: Kelemen Kabátban)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.