Színházba mehettek azok, akik máskor nem jutnának el oda

November 2-án különleges nézők érkeztek a Misi mókus musicalre a RaM-ArT Színházba, ugyanis a MiKoMi Kft. jóvoltából a délutáni, illetve esti előadáson több mint 250 nehéz helyzetben lévő gyermek és szülő tapasztalhatta meg azt a csodát, amire a mindennapokban ritkán adódik lehetőségük: hogy színházba mehessenek.

Forrás: MiKoMi Kft.2023. 11. 06. 11:03
A Misi mókus című előadás a RaM-ArT Színházban
A Misi mókus című előadást 250 gyermek és szülő nézhette meg. (Forrás: MiKoMi Kft.) Fotó: MiKoMi Kft. Forrás: MiKoMi Kft.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kezdeményezésben délután a Szent Miklós Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekotthon, a Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola, az érdi Nefelejcs Lakásotthon lakói, este pedig a Baptista Szeretetszolgálat, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesületének támogatott családjai vehettek részt a Misi mókus előadáson. A családi musical megismerteti kicsikkel és nagyokkal Tersánszky Józsi Jenő történetét: az elfogadásról, a szeretetről és az összetartásról szól, amikre az embereknek különösen nagy szükségük van.

A Misi mókus első előadásának szereplői
A Misi mókus első előadásának szereplői 2023. október 24-én a RaM-ArT Színházban. Forrás: Facebook/RaM-ArT Színház

Mindig is szerettünk színházba járni, és szerencsésnek érezzük magunkat, mert módunkban áll színházjegyeket vásárolni. De tudjuk, hogy sok családnak ez megengedhetetlen luxus

– mondja Kósi Gábor, a MiKoMi Kft. egyik tulajdonosa, hozzátéve, hogy a gyerekelőadásokra kislányaikkal együtt mennek, akiket máris magával ragadott a színház varázsa. Amikor először néztük meg a Misi mókus családi musical előadását, egyből arra gondoltunk, hogy ezt mindenkinek látnia kell – fűzi tovább a gondolatot Gábor felesége, Kósiné Mihálkovics Edit, a MiKoMi Kft. társtulajdonosa, aki a férjével egyetértésben szeretett volna meghívni a november 2-i délutáni és esti előadásra gyermekotthonokban lakó gyerekeket, illetve olyan nagycsaládosokat, akik nem vagy csak ritkán engedhetik meg maguknak a színházba járást. 

– Óriási élmény volt látni a boldog és elégedett szempárokat – mesél a házaspár a tapasztalatokról. – Már el is döntöttük, hogy kezdeményezésünket folytatjuk, így támogatjuk, hogy a következő, december 17-i előadásokon is részt vehessenek hasonló sorsú gyerekek, családok!

A Misi mókus alkotócsapata természetesen örömmel és szeretettel fogadta a családokat, és amiben csak tudták, segítették az ötlet megvalósulását. – A színpadon olyan történetek elevenednek meg, amik formálják a gondolkodásunkat, empátiát ébresztenek bennünk, ezért nagyon fontos, hogy a gyerekek lássák ezeket az előadásokat – mondta Peller Károly, a Misi mókus rendezője, hozzátéve, hogy a színház olyan hely, ahol bármi megtörténhet, és a hétköznap gondjait pár órára az ajtón kívül hagyhatjuk. 

Amikor felgördül a függöny, csoda történik: hús-vér emberek előttünk változnak át különböző alakokká – a mi esetünkben állatokká, akiket emberi tulajdonságokkal ruházunk fel –, a velük történtek pedig hatással vannak a nézőtéren ülőkre.

 

Borítókép: A Misi mókus című előadást 250 gyermek és szülő nézhette meg. (Forrás: MiKoMi Kft.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.