A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kijöttek az első amatőr videók a Kiss gigantikus New York-i búcsúkoncertjéről

2019 januárjában jelentették be az End of The Road nevű búcsúturnét, ami ott ért véget, ahol elkezdődött. A Kiss New York City-ben, a Madison Square Garden színpadán búcsúzott rajongóitól.

Forrás: múzsa.sk2023. 12. 03. 21:00
KISS End of the Road World Tour - Final Show
NEW YORK, NEW YORK - DECEMBER 02: Gene Simmons, Eric Singer, Paul Stanley and Tommy Thayer of KISS take final bow during the final show of KISS: End of the Road World Tour at Madison Square Garden on December 02, 2023 in New York City. (Photo by Kevin Mazur/Getty Images for Live Nation) Fotó: Kevin Mazur Forrás: Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kiss búcsúturnéja, az End of The Road mostanra tényleg véget vetett az útnak: a magyar idő szerint december 3-án éjjel kettőkor elkezdődő búcsúkoncertet New York City-ben, a Madison Square Garden színpadán adta a Kiss. A gigantikusnak szánt koncertről az első amatőr koncertvideókat már el lehet csípni a különböző videómegosztó hálózatokon. Íme, az egyik ilyen tünemény – amelyik az amatőr felvétel ellenére is frenetikus hatású élményt közvetít.

 

A búcsúturné tényleg világ körüli megmozdulás volt, de az nem lehet vitás, hogy annak számunkra legfontosabb állomása 2022. július 14-én, a Papp László Budapest Sportarénában volt, amikor a banda a magyar rajongótábort is megajándékozta a búcsúzás élményével. 

A rockzene kultikus eseményét felvezetendő a Múzsa készített egy friss, már a búcsúkoncertre hangolt pályaképet a rockzene kultikus zenekaráról. 

Mint visszaidézik: a Kiss 1973-ban jött létre a Wicked Lester nevű zenekar romjain, amelyben már együtt zenélt Paul Stanley és a magyar származású Chaim Witz, későbbi művésznevén Gene Simmons. Ace Frehley gitárossal és Peter Criss dobossal kiegészülve aztán új együttest alapítottak, s néhány év leforgása alatt a csúcsra értek.

Bár a védjegyüknek számító maszkok és sminkek, a Simmons által sem túlságosan kedvelt I Was Made For Lovin’ You című sláger, valamint a nyolcvanas években képviselt irányvonal miatt sokan fanyalognak az együttes nevének hallatán, a korai lemezeiket figyelembe véve nem túlzás azt mondani, hogy a Kiss a hetvenes évek egyik legjobb rock ’n’ roll zenekara volt - állapítja meg a Muzsa.sk cikke.

A Kiss 1983-ban elhagyta a sminket és a kosztümöket, az évtized hátralévő részében pedig jobbára próbált igazodni a kor hajmetálos, gyorsabb tempójú zenéjéhez, kisebb-nagyobb sikerrel. Az adaptálódás a kilencvenes évek elején is folytatódott, ám a grunge nyersesége és keménysége határozottan jobban állt a Kiss-nek, amely ekkor rukkolt elő egyik legjobb s hosszú idő után legegységesebb lemezével, a Revenge-dzsel. A Kiss ennek ellenére visszatért a jelmezekhez és látványos showelemekhez, s végül a két eredeti alapítótag, Criss és Frehley is újból csatlakoztak a zenekarhoz.

A nagy kibékülés azonban nem tartott sokáig, s a korábbi, főleg magatartásbéli és drogokkal, illetve alkohollal kapcsolatos problémáik miatt az említett visszatérők újfent távoztak. 2019 januárjában jelentették be az End of The Road nevű búcsúturnét, amely a koronavírus miatt jócskán elhúzódott, s amely során tavaly nyáron Budapesten is megfordultak. Az utolsó felvonásra pedig ott kerül sor, ahol az egész elkezdődött: New York City-ben. 

A Múzsa.sk cikke teljes terjedelmében itt olvasható.

Borítókép: A Kiss búcsúkoncertje a New York-i Madison Square Garden színpadán 2023. december 2-án. (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Live Nation)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.