Vidékre költözik a fővárosi színház

Július 30. és augusztus 20. között a Centrál Színház két Molnár Ferenc-darabbal várja a közönséget a Szigliget Várudvarba: a Delila és a Játék a kastélyban című előadás is látható lesz.

Forrás: MTI2024. 07. 07. 15:02
Balsai Móni Marianne és Stohl András Virág szerepében.
Balsai Móni Marianne és Stohl András Virág szerepében. Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 30-tól augusztus 4-ig, esténként 21 órától a Delila lesz műsoron, Balsai Móni, Magyar Attila, Stohl András és Trokán Nóra főszereplésével. A darab története szerint Virág úr, a vidéki csárda tulajdonosa, miután nagy összeget nyert a lottón felkelti Ilonka, a cukrászlány érdeklődését. Így felesége, Marianne, a démoni Delilához hasonlóan kénytelen cselekedni, bevetve a női rafinéria teljes arzenálját, hogy megmentse házasságát.

Trokán Nóra Ilonka és Balsai Móni Marianne szerepében Molnár Ferenc Delila című vígjátékában.
Trokán Nóra Ilonka és Balsai Móni Marianne szerepében Molnár Ferenc Delila című vígjátékában (Fotó: Kovács Attila / MTI)

A Delila Molnár Ferenc háború előtti utolsó vígszínházi bemutatója volt.

Akkor Mariannét Molnár harmadik felesége, a nála 24 évvel fiatalabb Darvas Lili alakította, Virág urat Somlay Artúr formálta meg, a csábító pincérlány Muráti Lili volt, a csapos szerepében Mály Gerő tűnt fel, a vőlegényt pedig kezdő színészként Básti Lajos alakította.
Balsai Móni szerint:

„A Delila igazi női darab, a nőt ünnepli, miközben a férfiaknak is izgalmas lehetőséget kínál arra, hogy kicsit belelássanak a női lélekbe”

Az előadás a következő évadban már nem szerepel a Centrál Színház műsorán, Szigligeten hat előadást láthat a közönség.

Augusztus 13. és 20. között Molnár Ferenc egyik leghíresebb darabja, a Játék a kastélyban lesz látható

Alföldi Róbert, László Zsolt, Balla Eszter, Puskás Samu és Schmied Zoltán főszereplésével.

Puskás Tamás, az előadás rendezője elmondta: Molnár Ferenc színházi pályája csúcsán, 48 évesen, már világhírű szerzőként írta ezt a darabot, amely vallomás a színház hatalmáról. 

Banálisnak tűnhet ez az édes játék, azonban túlzás nélkül állítom, hogy a darab finoman csiszolt gyémánt. Arról mesél, hogy a színház ugyan nem tudja megváltoztatni az életünket, de képes elhitetni velünk egy szebb valóságot

 – vallja Puskás Tamás.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.