Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Menetelő generáció

Ralf Schuler a Menetelő generáció – Hogyan vált az egyszerre lépés nemzeti sporttá? című könyvében Németországgal foglalkozik.

2024. 07. 05. 8:02
Könyv Németorszag
A kötet az Alapjogokért Központ gondozásában jelent meg. Fotó: Horváth Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ralf Schuler, aki saját bőrén tapasztalta meg az NDK létező szocializmusát, Menetelő generáció – Hogyan vált az egyszerre lépés nemzeti sporttá? című könyvében objektíven és pontosan elemzi a Németországot vírusszerűen megbetegítő politikai korrektség híveit és a betegség terjedésének mechanizmusait. 

Üdítő olvasmány a könyv

A szerző ízekre szedi az identitáspolitika tribalizmusát, a baloldali értelmiségi tényteremtő stratégiákat és a közszolgálati médiában folyó véleményüldözés módszereit – mindezt részletesen dokumentálva, és első kézből származó tapasztalataira alapozva. Ez a könyv üdítő olvasmány a tipikus baloldali újságírói propagandamizériára ráunva, amely minden médiából kikerülhetetlenül és fárasztóan árad felénk. Aprólékosan tárja fel a legalább 85 százalékban baloldali újságírók Stasi-mintájú beszivárgásának mechanizmusait, módszereit és témáit. A személyes tapasztalatokon keresztül meglepő következtetést vonhatunk le: az úgynevezett fősodratú média csak a mindenhatónak és egyetemlegesnek kikiáltott, de egyébként kisebbségi vélemények összessége.

Miben segíti Schuler az olvasót?

 Schuler abban van az olvasó segítségére, hogy egyre inkább átlássunk a szitán.

 Az író rávilágít arra a logikára is, hogyan sejlik fel a „demokrácia” (a többség uralma) álruhája alatt a tisztán kisebbségi politika keresztülverésének gyakorlata, amely az „új” társadalom kialakításának metódusa. Ez a folyamat egyre gyorsul, ahogy az úgynevezett válságok és vészhelyzetek árnyékában, az igazságosság szivárványos zászlaja alatt és a globális szolidaritás zengésével a meglévő jogokat egyre inkább ellehetetlenítik, megmásítják vagy megszegik. Ezt a hatalmukhoz ragaszkodó bíróságokkal vagy új törvények sokaságával érik el. A nyilvánosság és a „civil” szervezetek kampányaktivistáit felhasználva semmi sem könnyebb tehát, mint nemcsak elhallgattatni és kirekeszteni a politikai ellenfeleket vagy a „rosszul” gondolkodókat, hanem bűnözőkké is tenni őket a jogalkotás és a jogalkalmazás átszabásával.

 A könyv nem közvetlenül, de hatásosan, számos anekdota segítségével válaszol arra a kérdésre, hogyan fajulhatott el a német demokratikus berendezkedés. Mi a gyógyír? Mit tehetünk ennek a torz fejlődésnek az ellensúlyozására? Hogyan tudunk helytállni a „shitstormok”, a kontaktbűnösség és a mindenütt jelenlévő bizalmatlanság idején? 

A szerző válasza minden szabadságbarát szívét megdobogtatja, amikor Kierkegaarddal közösen válaszol: a gyógyír az egyén. Távol minden izmustól és kollektívától. Vissza az egyénhez, a személyes felelősséghez és a saját lelkiismeret megkérdőjelezéséhez, és az aszerint történő cselekvéshez. Mindent egybevetve Ralf Schuler a megfelelő ember mindazoknak, akik egy megvesztegethetetlen és bennfentes médiaszakember szemével akarják még közelebbről szemügyre venni Németország (és az egész Nyugat) politikai és szellemi hanyatlását, mindenkinek, aki fel akar fegyverkezni a woke szellemisége ellen, és azoknak is, akik másokat is motiválni akarnak, hogy legyenek újra szabadok, és törjenek ki a hallgatás spiráljából. Aki két könyörtelen németországi diktatúra után nem akarja, hogy egy harmadik német totalitás „inspirálja” a kontinenst, annak el kell olvasnia ezt a könyvet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.