Új évaddal jelentkezik a sikeres irodalmi műsor

A Magyar Nemzet felületein most újrainduló Poétikon pályafutása hét esztendeje alatt a Karc FM rádió produkciójaként naprakész, a kulturális-irodalmi értékeket heti rendszerességgel felmutató fórummá nőtte ki magát, amely már több mint 300 adással és több mint félezer könyv bemutatásával gazdagította hallgatóságát.

2024. 08. 15. 12:58
Viola Szandra a kortárs irodalom kiemelkedő tehetségeivel beszélget az újrainduló műsorban Fotó: Gábor Média
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Testképzavar? Megváltozott férfi-női viszonyok? Kisállatok nevelése? Generációs szorongás? Mesterséges intelligencia? Csak néhány azok közül a témák közül, amikről a kortárs írók, költők írnak. Az irodalomnak mindenhez köze van” – vallja Viola Szandra író, költő, műsorvezető, akinek Poétikon című műsora új évaddal jelentkezik. 

A korábban a Karc FM-en futó, a kortárs irodalom kiemelkedő tehetségeit bemutató műsor ezúttal az Előretolt Helyőrség Íróakadémia támogatásával készül, a videocast pedig elérhető lesz a Magyar Nemzet online felületein, a videa.hu-n, valamint a Hír FM-en is meghallgatható.

A Poétikon pályafutása hét esztendeje alatt olyan naprakész, a kulturális-irodalmi értékeket heti rendszerességgel felmutató fórummá nőtte ki magát, amely már több mint 300 adással és több mint félezer könyv bemutatásával gazdagította hallgatóságát. A megújuló műsor egyfajta irodalmi kibeszélő show-ként is funkcionál, ahol Viola Szandra és vendégei az aktuális társadalmi és irodalmi kérdésekre keresik a válaszokat, reagálnak a trendekre, friss megjelenésekre és jeles évfordulókra.

Tévedés azt gondolni, hogy a kortárs irodalom csupán egy belterjes kör számára élvezhető. A ma élő alkotók mindarról gondolkodnak, ami évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget, de a legújabb technológiai változásokra is reagálnak, a XXI. század polgárainak kérdéseire is válaszokat kínálnak; az irodalmi művek magukba olvasztják a pszichológia, a filozófia vagy akár az orvostudomány vívmányait is. Nincs olyan, amiről ne lehetne írni. Ezt támasztja alá a Poétikon sokszínű palettája is

– mesél a műsorról Viola Szandra.

Többek között irodalmi botrányokról, a homeopátia és Vörösmarty kapcsolatáról, a székelységről mint világmárkáról is szó esik majd a következő adásokban, valamint arról is, hogy hány boldog nap van egy magyar ember életében.

Az új adásokért augusztus 15-től érdemes a videa.hu-t, a Magyar Nemzetet és a Hír FM-et figyelni.

Viola Szandra a HírTv Napindító című műsorában is mesélt az újdonságokról:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.