időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Giovanni Guzzo és az Anima Musicae koncertje a Zeneakadémián

Kiemelkedő szólisták lépnek fel az Anima Musicae Kamarazenekar új évadában: a három koncertből álló Grandioso című sorozatban a hegedűművész Giovanni Guzzóval november 27-én, vasárnap 19.30-tól a Zeneakadémián találkozhat a közönség. Míg a Magyarországon először játszó Sebastian Bohren és Tedi Papavrami játékát tavasszal hallhatják az érdeklődők.

Giovanni Guzzo és az Anima Musicae koncertje a Zeneakadémián

Zeneakadémia Nagyterme
https://www.animamusicae.hu/concerts/grandioso-1-2022 Jegyrendelés

A zene lelkéről elnevezett kamarazenekar az új évadban is világhírű művészeket lát vendégül, akik szólistaként, koncertmesterként vagy éppen karmesterként fogják elkápráztatni a közönséget a Zeneakadémia Nagytermében. Az együttes Grandioso bérletének főszereplői a komolyzenei élet igazi éllovasai, játékuk és a nem mindennapi műsorok felejthetetlen élményeket ígérnek a hallgatóságnak.

A három koncertből álló sorozat fellépői közül Giovanni Guzzo neve már ismerős lehet a hazai közönség számára. A másik két kiváló hegedűművész viszont – Sebastian Bohren és Tedi Papavrami – először lépnek fel Magyarországon.

A sorozat első koncertje november 27-én lesz hallható a Zeneakadémia Nagytermében, ahol a venezuelai születésű Giovanni Guzzoval lép színpadra az együttes. A jelenleg a Camerata Salzburg koncertmestereként tevékenykedő művészről a kritikusok is csak szuperlatívuszokban beszélnek: játéka ,,magával ragadó” és ,,ellenállhatatlan”. Fiatal kora ellenére a világ legrangosabb zenekaraival lépett már fel, olyan kiválóságokkal dolgozott, mint Joshua Bell, Martha Argerich, Maxim Vengerov, Takács-Nagy Gábor. Tanulmányai befejeztével az intézmény történetének legfiatalabb oktatója lett a londoni Royal Academy of Music-on, jelenleg pedig a grazi Hochschule für Musik professzora. Páratlan játékát egy 1751-ben készült Gagliano hegedűn élvezheti a közönség. A számos díjjal kitüntetett, a világ legjelentősebb koncerttermeiben fellépő művészt először 2015-ben hallhatták az Anima Musicae Kamarazenekar élén az Óbudai Társaskörben, akkor szólistaként és koncertmesterként is debütált. Később a gyümölcsöző együttműködést folytatva 2018-ban, a zenekar Világsztárok sorozatán is fellépett a hegedűművész.

A Grandioso bérlet első hangversenyének egyik különlegessége, hogy a klasszikus művekből álló koncerten Guzzo ezúttal karmesterként is bemutatkozik. Joseph Haydn ,,A lakatlan sziget” nyitánya és Beethoven IV. Szimfóniája között pedig Mozart A-dúr Hegedűversenyét hallhatják Giovanni Guzzo lenyűgöző szólójával.

Műsor:

Haydn: A lakatlan sziget – nyitány, Hob. Ia:13
Mozart: 5. (A-dúr) hegedűverseny, K. 219

SZÜNET

Beethoven: 4. (B-dúr) szimfónia, op. 60

Jegyvásárlás: ITT

A Grandioso bérlet későbbi koncertjein, március 2-án a fiatal svájci hegedűművészt, Sebastian Bohrent hallhatja a közönség, míg április 22-én pedig az egyik legsokoldalúbb szólistát, Tedi Papavramit látja vendégül az együttes.