időjárás 18°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje az Óbudai Társaskörben

Július 7-én páratlan hangulatú estét tölthetnek az Óbudai Társaskörben a kamarazene szerelmesei. A Liszt Ferenc Kamarazenekar garancia a minőségre. A gesztenyefás kertben a műsor első felében Grieg Holberg szvitje és Mendelssohn a-moll vonósnégyese csendül fel, a szünet után pedig Csajkovszkij Vonósszerenádja varázsolja el a közönséget.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje az Óbudai Társaskörben

Óbudai Társaskör
https://jegymester.hu/production/301249/obudai-tarsaskoer-kertje-a-liszt-ferenc-kamarazenekar-koncertje/30001597 Jegyrendelés

Műsor:

Grieg: Holberg szvit
Mendelssohn: a-moll vonósnégyes
Csajkovszkij: Vonósszerenád

 

A Liszt Ferenc Kamarazenekar több mint fél évszázada állandó szereplője a klasszikus zenei élet nemzetközi elitjének, így méltán tartják világszerte a kamarazenekari műfaj egyik legjobb képviselőjének.
A zenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből. Fél évszázados működésük során – Sándor Frigyes, majd Rolla János vezetésével – nemzetközi hírnévre tett szert. 2016 óta Tfirst Péter koncertmesteri irányítása mellett, ragaszkodva a megszokott magas szintű művészi interpretációhoz és az elismerten egyedi „Liszt Ferenc Kamarazenekaros” hangzáshoz, folytatódott a zenekar nagyívű szereplése itthon és a nagyvilágban. 2020 januárjától Várdai István világhírű csellóművész művészeti igazgatóként kapcsolódott be a zenekar szakmai felkészítésébe és művészi koncepciójának kialakításába.

Belépőjegy egységesen: 4500 Ft.

Jegyvásárlás: ITT

Helyszín: Óbudai Társaskör (1036 Budapest, Kiskorona u. 7.)