időjárás 11°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Kerítéskiállítás Budapesten Tamási Áron életéről

A Magyar Művészeti Akadémia Andrássy úti irodaépülete előtt tekinthető meg októberig a Tamási Áron életét bemutató szabadtéri kiállítás, amelyet a Kossuth-díjas, erdélyi író születésének 125. évfordulója alkalmából rendeztek. Az összeállítás egyrészt az író életének fontosabb állomásait és pályájának meghatározó helyszíneit kíséri végig, másrészt betekintést enged a megjelent művekbe, emellett a színpadi és filmes adaptációkból is láthatunk egy-egy részletet archív fotográfiák segítségével.

Kerítéskiállítás Budapesten Tamási Áron életéről

Magyar Művészeti Akadémia
https://www.mma.hu/muveszeti-hirek/-/event/10180/keriteskiallitas-nyilt-budapesten-tamasi-aron-eleterol Jegyrendelés

A Magyar Művészeti Akadémia a Tamási Áron-emlékév keretében tablókiállítással tiszteleg a XX. század kiemelkedő írója előtt. A gazdag életpályát fotókkal és irodalmi idézetekkel bemutató, tizenhét tablóból álló tárlat anyagát A. Szabó Magda, a Tamási Áron Közalapítvány elnöke, az emlékévet lebonyolító Magyarság Háza munkatársa, és Cs. Nagy Ibolya irodalomtörténész, kritikus szerkesztette.

A szabadtéri kiállítás 2022 októberéig tekinthető meg Budapesten az MMA irodaépületének Andrássy útra néző oldali kerítésén, valamint az év végéig Erdély több településén is látható lesz.

Helyszín: 1062 Budapest, Andrássy út 101.