A Jászberényi úton továbbhaladva néhány sarokkal a néhai rivális sörgyár, a Fővárosi Serfőzde Rt. telephelyén, ahol a szocializmusban a Globus Konzervgyár üzemelt, ma ismét a söré a főszerep: két kisüzemet találunk itt egymás szomszédságában. Ha a Menzel-filmet keressük a sörgyártásban, itt valami hasonló megtalálható, csak korszerűbb változatban. Mindkét vállalkozás újhullámos serfőzést folytat – tudjuk meg a Monyo Brewing vezetőjétől, Németh Antaltól, aki úgy került a söriparba, hogy otthon, konyhában kezdett sört főzni. Autodidakta módon tanult bele, majd idővel indult sörversenyeken, és nyert. Eleinte „cigány sörfőzést” (vándor serfőzést) folytatott, ami azt jelenti, hogy amikor a serfőzőnek nincs saját főzdéje, viszont van koncepciója és receptje, kibérel egy kisüzemi serfőzdei kapacitást, hogy ott megvalósíthassa az elgondolását. 2014-ben üzlettársa, Pein Ádám, a Kálvin téri Monyo kocsma tulajdonosa óriási kockázatot vállalva eladta lakását, és családjával albérletbe költözött, hogy a kapott pénzt a serfőzdébe fektesse. Számítása bejött: a cég a maga divatos, felső kategóriás brandjével ma már a többszörösét éri, jóllehet eddig minden hasznot visszaforgattak különféle eszközökbe. Amikor társával helyet kerestek a vállalkozásnak, tudatosan választották az egykori Fővárosi Serfőzde telephelyét. Ha valahol, akkor itt jelen van az elődök szelleme, fogalmaz Németh Antal, akit az üzleti koncepcióról kérdezünk: