Mámit még Bölöni Farkas Sándor (1795–1842), az Amerika-utazó fedezi fel egy lebujban; mert megtetszik néki „egyénisége”, s főleg a nagy virtuozitással készített „szénen sültje”. Ő is hozta divatba, hogy holtáig hű maradjon hozzá. Ezt már koltói Teleki Sándor gróf említi Mámi korcsomájáról szóló emlékezésében. Kis, kétablakú, hosszú tornácos házacska volt a Mámi kocsmája, ahol „csupa rend, tisztaság” honolt; nagy konyha, tágas, gerendás nagyszoba, deszkás, hófehérre sikált „földezet”. A konyhában nyitott tűzhely, alatta sütőkemence, fazekak, cseréplábasok, sütőnyársak, hogy a pecsenye jól süljön, a falon edények halmaza, vágótáblák, kürtőskalácssütő, húsvagdaló, kolbásztöltő, drótsziták, falhoz támasztott dagasztóteknő. És a többi, azonban az ismert régi vendéglői leltárban akadt még egy különös műtárgy is: egy „rézabroncsos vederben selyemszitán átszűrt Szamos-víz áll, olyan fafedővel, mely a közepén kétfele nyílik és mindig fedve áll”.