Nem volt alaptalan a gyanú, a vizsgálat az áruk egyharmadánál talált különbözőséget: kilencvenhat termékből harmincnál érzékszervit, nyolc esetben összetételbelit. Harminchárom esetben mindkettő előfordult. Kiderült, bizony vannak olyan – a fogyasztóknak azonosként kínált – áruk, amelyeket egyes országokban különböző hús- vagy halmennyiséggel, nem megegyező zsírtartalommal, édesítőszerrel, adalékanyagok garmadájával feldúsítva forgalmaznak. Olyan következtetéseket azonban nem lehetett levonni, hogy a volt szocialista blokk országaiba csak a rosszabb minőségűek kerülnének, szó nincs arról, hogy ezeket az államokat megkülönböztetnék – olvasható a testület közleményében.
Marokkó: több mint egy egyszerű konyha
Az arab ország páratlanul érdekes gasztronómiája olyan élményt nyújt az oda ellátogatóknak, amit soha nem felejtenek el