A rasztás haját varkocsba fonó férfi egyik kezében gyereklapát, másikban a kőműveslapáthoz hasonló eszköz. Óvatosan kapargatja velük a földet egy korsó körül, a kitermelt hamut zacskóba pakolja. Ahogy a zacskó telik, úgy válik egyre szabadabbá a cserépedény. Amikor minden égéstermék és föld eltűnt, a férfi gyakorlott mozdulattal megemeli, és a korsó egészben elválik a talajtól. Az agyagedény ezerhétszáz éves helyét tárja fel a szakember. Ahol most ásnak, ott negyedszázada egy-két emeletes, alápincézett sváb házak sorakoztak. Azóta a régi épületek helyére újak kerültek. Vagy parkoló, mint a Bécsi út 68–84. szám alatt, ahol azonban hamarosan mélygarázsos épületkomplexumot húznak fel.
Marokkó: több mint egy egyszerű konyha
Az arab ország páratlanul érdekes gasztronómiája olyan élményt nyújt az oda ellátogatóknak, amit soha nem felejtenek el