Amerikában a járványügyi központ, a CDC megkongatta a vészharangot, miszerint az étterembe járás az egyik legnagyobb kockázatot jelentő tényező vírusválság idején. Míg vásárlás közben vagy a fodrásznál az emberek többsége magán tartja a maszkot, addig ez evés közben nem lehetséges. Ráadásul – állítja Todd Rice, a Vanderbilt Egyetem docense – étkezés közben olyanok is közel kerülnek egymáshoz, akik egyébként nem egy háztartásban laknak, egymás arcába beszélnek, nevetnek, mindezt maszk nélkül, tehát komoly a fertőzésveszély. A CDC kutatása nem tér ki arra, mi a helyzet a kerthelyiségekkel. Európa országaiban jó ideje a kerthelyiségek működtetését preferálják. Bécsben a vendéglátóteraszok téli nyitva tartása van terítéken, Párizsban pedig már ki sem nyithatnak a zárt bárok (eddig is csak este tízig lehettek nyitva). Magyarországon a nyári pozitív mérleg mindenhol visszaesni látszik, körülbelül ötvenszázalékos forgalommal számolhatnak a vendéglátóhelyek.
Beszédes életrajzi töredék
Pósa történetei nem öncélúak, hanem közösségi okulásra készültek, mindezt hitelesen, remek stílusban közli velünk, az olvasókkal.