A Ferrari Formula–1-es csapatának egyik delegációja feltehetően számítógépes útvonaltervezőre hagyatkozott néhány napja.
A gigászi vándorcirkusz kamionja bekeveredett a Csepel-sziget rejtelmes déli részére, Ráckevétől északra tartott, mikor meglátták zöld-fehér-piros zászló alatt egy pizza képét. A sofőr azonnal a fékre lépett a szigetszentmártoni Bisztró előtt, a Scuderia egyenvörös legénysége pedig azonmód be is lakott az étteremben. Pedig Szigetszentmárton azért nem egy Milánó, kicsit több mint kétezer ember lakja, nem nagyon szokta meglátogatni a Ferrari delegációja. De egyértelműen változóban van ez a világ is, ennek pedig szép jelképe az említett étterem létezése.
A Bisztró igazi szerelemgyerek, Nagy Gábor ötletgazda-társtulajdonos pontosan így beszél róla. Mindössze három hónapja lehet itt enni, akkor döntött úgy a szigetszentmártoni fiatalember, hogy a világjárvány idején a vendéglátásba fekteti megtakarított pénzét. Persze nem akart fejest ugrani az ismeretlenbe, ezért is hívta fel régi jó barátját, Koskocsák Tibort, akit Budapestről sodort az élet és a gasztronómia távoli vidékekre. A hívás Tibort Oslóban érte, ahol szakácsként dolgozott, miközben a családja São Paulóban élt.
– Én akkoriban épp Koppenhágába készültem, de amikor Gábor hívott, úgy döntöttem, belevágok ebbe – mondta a séf, akinek elsőre nem ezt a tervet vázolta fel a barátja. Az ötlet akkor még foodtruckról szólt, amolyan mozgó kifőzde lett volna a Bisztró, ahol kiváló minőségű pizzát készítenek. – Arra gondoltam, ha minden jól megy, akár lehet majd belőle stabil étterem is. Valamikor – mosolyog Nagy Gábor, hiszen a mozgó kifőzde nem valósult meg, az étterem igen.
Az étlap szándékosan rövid. Ez pedig a séf érdeme. Koskocsák Tibor ugyanis inkább művész, mint konyhai alkalmazott, ahogy a konyhaművészet is bizony fel tud emelkedni magasra, filozofikus szintre is. A Bisztróban a húsos ételek legtöbbje csirkéből készül, de van kesudió, quinoa, valamint fodroskel-saláta. Elsőre furcsa elképzelni, hogy a régióban van keletje az ilyen reformételeknek, de a tapasztalat azt mutatja, hogy az új színfolt nemcsak ízben, de kulturális szempontból is sokat jelent a falunak, a környéknek.