időjárás 10°C Auguszta 2023. március 29.
logo

Lelőttek egy emberevő tigrist Indiában

Forrás: MTI
2022.10.09. 17:47 2022.10.09. 18:35
Lelőttek egy emberevő tigrist Indiában

Legalább kilenc ember halálát okozta az a tigris, melyet rendőrök lőttek le egy több mint kétszáz ember részvételével zajló vadászat után – közölte vasárnap a hatóság.

Szombaton egy nő és nyolcéves fia halt meg a Csamparan megye emberevőjeként is emlegetett tigris támadása következtében az ország keleti részén.

A ragadozó elleni hajszában három elefántos rendőrjárőr, mintegy 200 vadőr és sok falusi lakos vett részt, az utóbbiak bádogtartályokkal csaptak zajt, hogy felriasszák az állatot, melyet hat óra alatt sikerült felhajtani.

A Bihar állambeli Valmiki tigrisrezervátum környékén lakók azóta nem hagytál el éjjel a házaikat, hogy májusban meghalt a tigris első áldozata.

A világ tigrispopulációjának nagyjából 75 százaléka él Indiában. 2014 és 2019 között majdnem 225 ember halálát okozták a dél-ázsiai országban. A konfliktusok fő oka az, hogy az emberi települések növekedése miatt a vadon élő állatoknak egyre kevesebb élőhelyük marad.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.