III. Károly brit király „nyugdíjazott” tojótyúkot fogadott örökbe

Az idősebb szárnyasokat általában levágják.

Forrás: MTI2024. 08. 23. 16:56
Forrás: Twitter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

III. Károly brit király „nyugdíjazott” tojótyúkot fogadott örökbe pénteken a British Hen Welfare Trust (BHWT) jótékonysági szervezettől, az egymilliomodikat, amelyet a BHWT mentett meg.

Az idős tojótyúkok megmentéséért küzdő szervezet közlése szerint a III. Károly által Henriettának elnevezett szárnyas az uralkodó nyugat-angliai Highgrove birtokán lelt új otthonra.

A palota X közösségi oldaloán tett közzé képeket Henriettáról, ahogy a kúria kicsinyített modellje mellett pózol. A tyúkot 29 másikkal együtt néhány napja szállították át Highgrove kertjeibe.

Henrietta az egymilliomodik tyúk, amely a jótékonysági szervezet segítségével új otthonra talált. A tojótyúkokat rendszerint 18 hónap után cserélik le fiatalabb állatokra, hogy továbbra is kifizetődő legyen a tartásuk, és az árakat a felhasználók számára alacsonyabban lehessen tartani. Az idősebb szárnyasokat levágják. 

A British Hen Welfare Trust azon dolgozik, hogy megmentse az állatokat. Jane Howorth, a szervezet vezetője úgy fogalmazott, nagy örömmel tölti el a gondolat, hogy ilyen sok tyúknak sikerült idős korára békés életet biztosítani.

A Bristol városa közelében található Highgrove kúria kertjei nyaranta látogathatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.