idezojelek

Fekete-Győr és Hadházy urak fordítva ülnek a lovon

Diktálni mindig a győztes szokott. A vesztesnek. Akit legyőzött. Nem pedig fordítva, miként a bojkottal fenyegető ellenzék teszi.

Cikk kép: undefined

Nem vesz részt a parlament alakuló ülésén a Momentum, szól a hír. Egy frissen parlamenti párttá vált szervezetről van szó, amely a mai napon már meg is tagadta a munkát. Mégis, milyen üzenet ez azoknak, akik az ellenzékre szavaztak? Munkakerülőkre szavaztak, igen, ilyen üzenet. Ahelyett, hogy örülnének, hogy beléphetnek végre az ország házába, és nem látogató igazolvánnyal, bojkottálnak, de nem a parlamentet, dehogy; önmagukat. Öngól. Pedig még a pályán sincsenek.

De ez a kisebbik baj.

A nagyobbik baj az, hogy a Momentum és Hadházy Ákos (értelmi társtettes) hatalmas tévedés áldozata. Ők ugyanis ötpontos követeléslistát dobtak össze a kormánynak címezve, és míg a feltételeik nem teljesülnek, így állnak hozzá a dolgokhoz. Ezt ők teljesen komolyan gondolják.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Na most, Fekete-Győr és Hadházy urak, figyeljenek: diktálni a győztes szokott. A vesztesnek. Akit legyőzött. És, mert legyőzte, diktálhat, és diktál is. Ez elég régóta így megy. Az ókortól kezdve utoljára a szövetségesek győzelméig, akik győzelmük után diktáltak a legyőzött náci Németországnak. Javítson ki a két úr, de mintha nem a németek mondták volna meg, hogy miután elvesztették a háborút, mi legyen, ugye? Nekem úgy rémlik, azt az amerikaiak, a britek és a szovjetek mondták meg. Ez elég biztos, hogy így történt.

A politika nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy amely párt egy választáson győz, azé a kormányrúd. És azé az összes kezdeményezés. Nem a vesztes ellenzék diktál a győztes kormányoldalnak. Utóbbi természetesen tehet nagyvonalú gesztusokat, ha akar, főleg ha azt az ellenzékben maradt ellenzék kiérdemli. Szerintem nem érdemli meg, és ez utóbbiról elég egyértelműen döntöttünk múlt vasárnap. Elég biztos ez is, hogy így történt.

Hárommillió fölött van a kormányoldalra leadott listás szavazatok száma, szól egy másik hír. A kétharmados arányú parlamenti felhatalmazás pedig azt jelenti, hogy kormányalakítás és törvénykezés dolgában a kormányzat nem kényszerül nemhogy koalíciós pártokra, de kompromisszumokra sem.

Fekete-Győr, Hadházy urak, önök fordítva ülnek a lovon. Vagy nem tanultak semmit. Így is jó, négy év múlva is ott tartunk majd, ahol 2010 óta mindig. A szánalmas kis listájukat pedig gyűrjék össze és felejtsék el, és üljenek be az ország házába. Viselkedjenek már végre normálisan! Ha még tudnak.

Borítókép: Fekete-Győr András és Hadházy Ákos (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.