idezojelek

Megint belelendültek az irigy, kattintásvadász roncsportálok

A változatosság kedvéért most 1600 forintos lángossal riogatnak.

Cikk kép: undefined
Fotó: Frédérique Voisin-Demery

Columbo, Derrick és Kojak tudása együttvéve sem lenne elég ahhoz, hogy kinyomozzuk, honnan is indult el ismét a téma, ki dobta be a közbeszédbe, de tény, hogy mostanra az egész „savanyú a szőlő” mentalitású baloldali, liberális, „függetlenobjektív” sajtó azzal riogatja a balatoni nyárra készülő honfitársainkat, hogy ennyi meg ennyi pénzt fognak elkérni a vendéglátósok az ételekért, szolgáltatásokért a szezonban. Valahogy ez a fenyegetőzés minden évben, így április–május környékén előkerül balos körökből, és első helyen a lángos árát, mint egyfajta magyar néplélekre ható tényezőt említik.

De hogyan?

Az ATV most éppen „lélektani határként” 1000 forintot említ, de úgy, hogy szerintük „a balatoni lángos ára – 1300 forint lesz”. Nem lehetséges, vagy vélhetően, esetleg valószínűleg, hanem így, kijelentő módban: lesz! (Lesz, lesz, lesz, csakazértis lesz!)

Nyilván van munkatársaik között olyan, aki anno a szocializmus idején létező Országos Anyag- és Árhivatalban dolgozott, más magyarázat nemigen lehet arra, hogy ilyen biztosak a dolgukban.

De olvashattunk itt már 1600 forintos, vagy még drágább balatoni lángosról és nemcsak mostanában, hanem az elmúlt évek nyári szezonjait megelőzően mindegyik alkalommal.

Három évvel ezelőtt a Mindenszó roncsportáloknak nevezte az ilyen balatoni árakkal ijesztgetőket és le is rántotta róluk a leplet, a valódi árak meg sem közelítették ezeket a horribilis számokat!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly júliusban a LikeBalaton írta meg, hogy egyes rémhírkeltők szerint a Balatonnál akár 1500 forintot is elkérnek egy lángosért a büfések, amiről a portál akkor fehéren-feketén kiderítette, hogy ez nettó hazugság, hiszen sehol sem találtak ilyen áron lángost.

Eme félelemkeltő hazudozásokra, riogatásokra én a következő magyarázatokat találtam:

– ezek valamely ellenérdekelt – nagy eséllyel külföldi – üdülőhely szekerét próbálják tolni, céljuk a magyar tenger lejáratása

– valamely más, megmagyarázhatatlan okból gyűlölik a Balatont

– olvashatatlan, nézhetetlen tartalmaikat próbálják efféle hangzatos felütésekkel eladni

– egyszerűen csak irigyek

Bármi is az ok a felsoroltak közül, ezúton szeretnék mindenkit megnyugtatni: a 2022-es nyári üdülési szezon a Balatonnál újra csodálatos lesz, tele felszabadultan pihenő, szórakozó magyar családokkal, akik egy, két vagy akár három kellemes hetet is eltöltenek majd Balatonaligától, Siófokon, Szemesen, Fonyódon át Keszthelyig, vagy éppen Badacsonytól, Tihanyon és Füreden át Akarattyáig valamelyik nagyszerű helyen, és többek között a kormány családpolitikájának is hála nem fognak nélkülözni, már csak azért sem, mert ezen felelőtlen riogatásokkal ellentétben az árak idén is, ahogy az elmúlt években bármikor egy átlagos magyar dolgozó család számára megfizethetők lesznek.

És a szezon azért is nagyszerű lesz idén is,

mert a józan, normális gondolkodású magyar emberek nem hagyják, hogy kattintás- és lájkvadász roncsportálok hülyének nézzék őket!

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.