idezojelek

Iványi Gábor a szeretet nevében húsvétkor ugrott a kormány nyakának

Ez volt a szeretet hangja 2024 húsvétján a Klubrádióban.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix húsvétkor szeretett volna egy kicsit elcsendesülni, megnyugodni. Úgy érzete, hogy a mostani felfokozott közéletből egy kicsit el kell vonulni és nem foglalkozni a ronda dolgokkal. Azonban ismét belefutott egy olyan vérlázító, kétszínű beszélgetésbe a Klubrádióban, ami mellett nem mehetett el szó nélkül. Csütörtökön volt a Megbeszéljük című műsorban Bolgár György vendége Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője és az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke. Az apropó az alábbi hír volt:

„A Fővárosi Nyomozó Ügyészség március 28-án, csütörtökön 9 órára gyanúsítottként idézte be Iványi Gábort, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, a MET elnökét. A gyanúsítás részleteiről nem közöltek információt” – olvasható a MET közleményében. Mint írták, a hét folyamán további tíz vezető munkatársukat idézte be tanúként a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának központi nyomozó főosztálya, egy másik kollégájuknál pedig adóellenőri vizsgálatot tartanak.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Össztüzet zúdított ránk a kormány – fogalmazott a tőle megszokott áldozati szerepet felvéve Iványi, akiről érdemes pár dolgot feleleveníteni, mielőtt a további mondatait idéznénk.

Az egykori SZDSZ-kötődésű lelkész már hosszú évek óta a DK kottájából játszik. Ezer szállal kötődik Gyurcsányékhoz, rendszeres meghívottja a rendezvényeiknek. 2018-ban Iványi Gábor a szerb határhoz látogatott, ahol a sajtónak szívtelen, aszociális, az éhezőkön segíteni nem akaró állapotokat írt le. Gyurcsány természetesen egyből megszólalt az ügyben, szerinte a jog erejével éheztették a bevándorlókat. Ráadásul 2022-ben őt javasolta államfőnek Gyurcsány Ferenc, ami végül csak a Jobbik miatt nem valósult meg. Békés Bence egy korábbi, Magyar Nemzetben megjelent véleménycikkéből érdemes egy mondatot kiemelni ahhoz, hogy az Iványi-jelenséget jobban meg tudjuk érteni:

[…] Sajnos csak kevesen vállalják a megszólalást, mert az Iványi neve körül kialakult áhítatos hangulatban, a róla felépített képbe nem fér bele a bírálata. Aki ezt mégis megteszi, annak számítania kell arra, hogy kitaszítottá válik a szakmai és baráti körében.”

Félixnek is az volt az érzése, hogy Iványi ezúttal is, szokásához híven áldozatnak tünteti fel magát, akit a fránya kormány nyakra-főre egzecíroztat. Idézzük akkor fel, hogy mit mondott Iványi Bolgár György műsorában, aki független, objektív műsorvezetőként azt bírta mondani, a mostani beidézése kapcsán, hogy „Gábor, úgy fognak téged kiszabadítani börtönödből, mint annak idején Táncsicsot”:

„Hát ez lehet, de abban az lenne a jó, hogy ez egy forradalommal járna együtt, ami elsöpörné az előző gonosz rendszert. Én szívemből rosszat nem kívánok senkinek, de az én hazámnak kívánok jót. És hogyha ez a kettő ütközik, némelyik az emberek távozásával jár, akkor inkább kívánom, hogy távozzanak, hogy jobb legyen az én szegény országomnak, amelyről 34 évvel ezelőtt nem gondoltam, hogy ide fog jutni, ahol jelenleg vagyunk. […] Az össztűz oka az lehet, hogy meg van rendülve a hatalma Orbánnak, aki ezért Iványit mint a »leggyengébb láncszemet« feszegeti”.

Ez volt a szeretet hangja 2024 húsvétján a Klubrádióban.

– Az egész beszélgetésből sütött a kétszínű ájtatosság. Miközben Iványi a szeretetről beszélt, közben pont húsvétkor ugrott a kormány nyakának, elmondta mindenféle gonosz rendszernek Orbán Viktor vezette kabinetet és a szeretet hamis hírnökeként forradalmat vizionált, ami majd reményei szerint elsöpri a mostan hatalmat – gondolta magában feldúltan Felhévizy, és úgy döntött, húsvétkor többet nem fog politikával foglalkozni, akkor sem, ha történetesen felidegesíti egy-egy baloldali megszólalás.

Borítókép: A pártelnök és a lelkész szoros kapcsolatban áll (Fotó: MTI/Kallos Bea)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.