idezojelek

Dermesztő fejlemény: Lendvai Ildikó beleköpött Gyurcsány levesébe

Nem mind arany, ami fénylik.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A héten Kiss László DK-s polgármestert is elérte az óbudai korrupciós botrány. Szerda reggel ugyanis a nyomozó ügyészek bilincsben vitték el a DK-s kerületvezetőt. A III. kerületi polgármester őrizetbevétele azért sem lehet meglepő, mivel várható volt, hogy a hetekkel ezelőtt letartóztatott, százmilliós vesztegetéssel gyanúsított alpolgármesterénél nem fog megállni az ügy. Ráadásul több vallomás szerint Kissnek is visszaosztottak a kenőpénzekből. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Természetesen Gyurcsányék kiálltak a polgármesterük mellett, mondván, ez az egész vád csupán egy új választás kikényszerítésének eszköze. Nem meglepő, hogy Lendvai Ildikó is megszólalt az ügyben, hiszen ő mindenhez is ért:

„Nyilván semmilyen részletet nem tudok az óbudai önkormányzatnál folyó nyomozásról. (Könnyebb lenne a dolgom, ha a Pesti Srácoknál vagy hasonló orgánumoknál dolgoznék, hiszen hozzájuk érdekes módon korábban eljutottak titkos nyomozati anyagok.) Nem tudhatom, ki bűnös, ki nem. […] Nem akarok mesterséges politikai hátteret kreálni, hiszen nincsenek komolyabb információim. De annyit tudok: a jogállam hiányának legsúlyosabb következménye, hogy sok egyéb eset miatt nemcsak a politikus, az átlagos állampolgár is bizalmatlan. Már nem biztos abban: a bűnüldözés bűnt üldöz, és (noha minden tiszteletem a szakmai becsületüket őrző bíráké és bíróságoké) az igazságszolgáltatás igazságot szolgáltat. És ez nem egy polgármester egyedi ügye. Ez közös tragédiánk."

Lendvai elismerte, hogy nem tud semmit a konkrét esetről, de azért már megpróbálta az ügyet elkenni, globális problémaként beállítani, amiről kizárólag a kormány tehet, mert szerinte az emberek elveszítették a hitüket az igazságszolgáltatásban.

Ezzel azonban elvitte a show-t Gyurcsányék elől, beleköpött a DK-vezér levesébe. Gyurcsány igyekezett lokalizálni a problémát, míg Lendvai globális hátteret adott neki. Nem először fordul elő, hogy Lendvai keresztülhúzza Gyurcsány számításait. Mint ismert, a választási kudarc után a szocik egykori nagyasszonya Gyurcsány lemondását követelte.

Úgy látszik, most sem felhőtlen a kapcsolatuk, hiszen nem sikerült összehangolniuk a nyilatkozataikat. Lendvai látszólag segíteni akart a bajbajutott baloldali polgármesternek, de ezzel bekavart a DK-nak.

Nem mind arany, ami fénylik.

Borítókép: Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke érkezik a párt választmányának ülésére Budapesten, a Villányi úti Konferencia-központban 2019. június 1-jén (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.